Sretno, Zmajice: Ženska nogometna reprezentacija BiH u susretu sa Portugalom na Bilinom polju

0
FENA
Sretno, Zmajice: Ženska nogometna reprezentacija BiH u susretu sa Portugalom na Bilinom polju
Foto: Fena / Ženska nogometna reprezentacija BiH

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Stadionu “Bilino polje” u Zenici protiv Portugala igra meč pretposljednjeg, 5. kola kvalifikacija u okviru Lige B - grupe B3 za plasman na EURO 2025 u Švicarskoj.

Portugalke bi, koje su u sva četiri dosadašnja meča u ovim kvalifikacijama riješile u svoju korist i uz gol-razliku 11:1, večeras i bodom osigurale prvo mjesto u grupi B3 na kraju kvalifikacija.

Nogometašice BiH ni eventualnom večerašnjom pobjedom ne bi bile sigurne da će takmičenje okončati na drugom mjestu, na koje su zasjele nakon dva trijumfa protiv Malte – u gostima s 1:0 te na domaćem terenu s 2:1. Portugal je u 1. kolu na svom trerenu protiv BiH slavio s uvjerljivih 3:0, ali je BiH, nakon dva uvodna poraza, uvezala dvije pobjede.

Schmidt o izgubljenih 70 miliona eura: Stvar je vrlo jednostavna, RS mora ispuniti svoje obaveze

Schmidt o izgubljenih 70 miliona eura: Stvar je vrlo jednostavna, RS mora ispuniti svoje obaveze

"Portugal je jedna ozbiljna ekipa. Bile su i na evropskim i na svjetskim prvenstvima. Jaka su ekipa, koja voli da igra nogomet… Tehnički dobro igraju i vole da imaju loptu u nogama, ali ja očekujem da će naša ekipa da bude spremna, agresivna i borbena te da će moći da parira takvoj ekipi" kazao je jučer na pres-konferenciji bh. selektor Selver Hodžić.

On smatra kako su u protekla dva mjeseca napredovali te da taktički i fizički mogu odgovoriti zahtjevima utakmice protiv tako jakog rivala. BiH je, nakon dva uvodna poraza - u gostima kod Portugala s 0:3 i na domaćem terenu protiv Sjeverne Irske s 1:3 uvezala dvije pobjede protiv neugodne Malte. 

UEFA zabranila FK Sarajevo isticanje "Cvijeta Srebrenice" na današnjoj utakmici

UEFA zabranila FK Sarajevo isticanje "Cvijeta Srebrenice" na današnjoj utakmici

"Zmajice" su, krajem maja, na gostovanju otpor Maltežanki srušile tek u finišu meča, dok su početkom prošlog u Trening centru N/FS BiH u Zenici nakon preokreta slavile s 2:1 te sada imaju dva boda više i identičnu gol-razliku s Irkinjama.

Irkinje večeras, u 19.30 sati, gostuju kod Malte, koju na svom terenu nisu uspjele pobijediti. Meč je završio bez golova i to je jedini bod koji je do sada osvojila Malta, koja je jedini gol u ovim kvalifikacijama postigla u gostima kod selekcije BiH u Zenici.

Selektor Hodžić u dvije odlučujuće utakmice ne može računati na Lidiju Kuliš, umjesto koje je pozvana Elma Suljić, a na pripremama je i juniorka Tasnem Dizdarević. BiH će u zadnjem kolu, 16. jula, gostovati kod Sjeverne Irske, kada će, najvjerovatnije, biti i riješeno pitanje koja će ekipa osvojiti drugo mjesto, jer Portugal samo teoretski može izgubiti lidersku poziciju.

Tabela grupe B 3: Portugal 12 (11:1), BiH 6 (4:7), Sjeverna Irska 4 (4:7) i Malta 1 (1:5) bod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije