Iskrene čestitke našim Zmajicama: Ženska reprezentacija BiH pobijedila Maltu

1
Radiosarajevo.ba
Iskrene čestitke našim Zmajicama: Ženska reprezentacija BiH pobijedila Maltu
Foto:NSBiH / Utakmica BiH-Malta

Golovima Milene Nikolić iz 64. i 94. minute, reprezentacija BiH, ponovo je savladala Maltu rezultatom 2:1 i to nakon preokreta.

Nikolić je na taj način postala kobna za Maltežanke, s obzirom na to da je postigla i jedini pogodak protiv Malte u gostima. Iako je u ovoj utakmici promašila jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, naša kapitenka je golovima u nastavku ponijela epitet junakinje ove neizvjesne utakmice.

U prvom poluvremenu u Zenici, naše igračice su imale prvu priliku, ali umjesto udarca Emina Ekić se odlučila na dodavanje, a lopta ne dolazi do Nikolić.

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Između potreba i mogućnosti: Da li postoji inkluzivni turizam u Bosni i Hercegovini?

Ubrzo je stigla kazna. Igrala se 10. minuta kad je Borg sjajno uposlila Faruggiju, koja lijepo pogađa gol našeg tima za vodstvo Malte od 0:1. Pet minuta nakon toga bh. tim je imao priliku za poravnanje, ali je udarac Milene Nikolić glavom otišao pored gola. U 33. minuti gošće su mogle uduplati prednost.

Cuschieri je odlično šutirala iz slobodnjaka, Hodžić odbranila, a Bugeja odbijenu loptu poslala pored gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Gačanica je imala priliku da glavom postigne pogodak, ali je loše šutirala. Ipak, u drugoj minuti sudijske nadoknade Gačanica se dobro postavlja, a Said je ruši, što je bio ujedno i jedanaesterac.

Odgovornost je preuzela kapitenka Milena Nikolić, koja nažalost, ne pogađa sa bijele tačke, pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Maltežanki.

Drugi dio susreta naša selekcija počinje sa malo drugačijom postavkom na terenu, s obzirom na to da je Milinković zaigrala u veznom redu. Međutim, prva prilika pripada Maltežankama koje su pokušale preko Bugeje, ali je Hodžić bila na mjestu.

Četiri minute poslije, Gačanica je na ubačaj Amele Kršo pokušala atraktivno petom, ali je lopta prošla pored stative. Ipak, sljedeći ubačaj Krše bio je asistencija za pogodak, jer se na pravom mjestu našla Milena Nikolić, koja glavom pogađa za poravnanje rezultata. Ništa vrijedno spomena se nije dešavalo do 85. minute, kada Husić pokušava iz daljine, ali golmanica Malte brani.

A onda trenutak odluke, sjajno je sa lijeve strane ubacila Andrea Čule, a Milena Nikolić još bolje prihvatila loptu, namjestila se i lijevom nogom pogodila mrežu Malte za novu pobjedu naše ženske selekcije, koja nakon četiri odigrane utakmice kvalifikacija ima šest bodova, piše NSBiH.

Bosna i Hercegovina – Malta 2:1

Sutkinja: Sofik Torosyan iz Armenije

Žuti kartoni: Aida Hadžić, Emina Ekić, Gloria Slišković, Marija Ana Milinković

Strijelci: 0:1 - Maria Farrugia 10`, 1:1 - Milena Nikolić 64`, 2:1 – Milena Nikolić 94`

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Gloria Slišković, Marija Ana Milinković, Melisa Hasanbegović, Milena Nikolić, Emina Ekić (89. Alma Krajnić), Selma Kapetanović (79.Andrea Čule), Minela Gačanica (72. Sofija Krajšumović), Amela Kršo, Dajana Spasojević (79. Elma Husić), Aida Hadžić (46. Ena Šabanagić). Selektor: Selver Hodžić

Malta: Patricia Ebejer, Ann-Marie Said, Emma Lipman, Stefania Farrugia, Rachel Cuschieri, Alishia Sultana (74. Nicole Sciberras), Maria Farrugia, Shona Zammit, Charlene Zammit, Brenda Borg (86. Maya Lucia), Haley Bugeja (74. Kailey Wills). Selektorica: Manuela Tesse

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije