Hladan tuš u Srbiji: Orlovi ispustili pobjedu, i oni čekaju mart

Radiosarajevo.ba
Hladan tuš u Srbiji: Orlovi ispustili pobjedu, i oni čekaju mart
FOTO: AA / Detalj s meča Srbija - Ukrajina

Kompletirane su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine u grupi B, a Srbija je remizirala sa Ukrajinom na domaćem terenu (2:2), dok je Portugal slavio i tako se plasirao na smotru najboljih evropskih selekcija.

Za Srbiju ostaje baraž kako bi se pokušali izboriti za EP.

Srbija je remizirala sa Ukrajinom (2:2). U devetoj minuti Mykola Matviienko je igrao rukom i dosuđen je penal za domaće, koji je realizovao Dušan Tadić. Srbija je prijetila preko Mitrovića u nastavku, a za goste prilike je imao Andriy Yarmolenko.

Roman Yaremchuk je u 33. minuti izjednačio na 1:1. Isti igrač imao je dobru šansu u finišu prvog dijela. Nakon šanse Adema Ljajića u nastavku, Mitrović je u 56. minuti doveo Srbiju u novo vodstvo. Do kraja je jedinu veću šansu imao Mitrović, a u trećoj minuti sudijske nadoknade Artem Besiedin je pogodio za konačnih 2:2.

Srbiji je bila potrebna pobjeda Luksemburga protiv Portugala, uz njihov trijumf, kako bi uz Ukrajinu prošli na Evropsko prvenstvo, ali nisu dočekali to čudo. Ovako Srbiji ostaje baraž kao nada za plasman na smotru najboljih evropskih selekcija.

Portugalci su slavili sa 0:2 po veoma teškom terenu. Luksemburžani su imali neke šanse u prvom dijelu, ali je Bruno Fernandes pogodio za 0:1 u 39. minuti. Konačnih 0:2 postavio je Cristiano Ronaldo u 87. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije