Drama pred baraž Lige nacija: Žrijeb odlučuje ko će igrati sa Zmajevima

A. S.
Drama pred baraž Lige nacija: Žrijeb odlučuje ko će igrati sa Zmajevima
Foto: EPA-EFE / Žrijeb odlučuje ko će igrati sa Zmajevima

Ako već i nije bilo neke drame u kvalifikacionoj grupi u kojoj je igrala Bosna i Hercegovina, jer su Italija I Finska kolo prije kraja osigurali plasmane na Europsko prvenstvo, situacija sa baražom je daleko kompliciranija kada su Zmajevi u pitanju.

Doduše, tim Roberta Prosinečkog je preko Lige nacija osigurao baraž, ali u ovom trenutku se ne zna koje će selekcije biti u bubnju zajedno sa BiH.

Europska nogometna federacija (UEFA) napravila je novi presjek, pa tako prema trenutnoj situaciji žrijeb će odlučiti koji još tri selekcije biti u “šeširu” sa Zmajevima.

Kako sada stvari stoje, žrijebom će biti odlučeni u učesnici baraža u Ligama A i C, dok je za sada jedino kristalno jasna situacija jedino u Ligi D.

Prema trenutnom scenariju, tri od četiri selekcije pridružit će se Bosni i Hercegovini. To su: Vels, Slovačka, Republika Irska ili Sjeverna Irska. Tri selekcije pridružit će se Bosni i Hercegovini u bubnju Lige B, a edna će u Ligu A.

Ovakva je trenutna situacija koju je objavila UEFA:

Liga A: Island, Bugarska/Izrael/Rumunija*, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska**

Liga B: Bosna i Hercegovina, Vels/Slovačka/Irska/Sjeverna Irska**

Grupa C: Škotska, Norveška, Srbija, Bugarska/Izrael/Rumunija*

Grupa D: Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo, Bjelorusija

Podsjetimo, žrijeb parova polufinala parova će se održati 22. novembra. Polufinalne utakmice baraža se igraju 26. marta, a finalne 31. marta.

Bosna i Hercegovina će sigurno biti domaćin prve polufinalne utakmice, dok će žrijebom također biti odlučeno ko će biti domaćin finala.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije