Srbija protiv Brazila večeras počinje put na Svjetskom prvenstvu u Kataru

1
Radiosarajevo.ba
Srbija protiv Brazila večeras počinje put na Svjetskom prvenstvu u Kataru
Foto: FS Srbije / Trening srbijanskih reprezentativaca prije meča

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras (20h) počinje učešće na Mundijalu u Kataru, a prvi protivnik u kvalifikacionoj grupi G biće Brazil, vjerovatno najveći favorit na turniru.

Ekipa selektora Dragana Stojkovića za rivala ima jedinu reprezentaciju koja je učestvovala na svim prethodnim šampionatima svijeta i koja je osvojila rekordnih pet titula.

Ove dvije reprezentacije do sada su odigrale dva međusobna duela. Na prvom, u junu 2014. u prijateljskoj utakmici u Sao Paulu, Brazil je pobijedio sa 1:0, a četiri godine kasnije u duelu grupne faze na Mundijalu u Rusiji Brazilci su trijumfovali rezultatom 2:0.

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Kompletan raspored utakmica SP-a: Kad i ko igra i gdje možete gledati mečeve iz Katara?

Kompletan raspored utakmica SP-a: Kad i ko igra i gdje možete gledati mečeve iz Katara?

Obje ekipe su u Katar stigle nakon što su prethodno u pripremnim utakmicama pobijedile svoje rivale istim rezultatom – 5:1. Brazilci su za protivnika imali Tunis, a Srbija je savladala Bahrein.

Najavljujući večerašnji duel selektor Brazila Tite saopštio je da nema povrijeđenih igrača u svom timu, dok je njegov kolega Dragan Stojković rekao da još uvijek nije izvjesno da li će moći da nastupi vezni fudbaler Filip Kostić, piše Danas.

U okviru grupe G danas svoj prvi meč na Mundijalu igraju Švicarska i Kamerun, a njihov duel počinje u 11 sati.

Iako je ekipa selektora Murata Jakina favorit, Kamerun može da dođe do dobrog rezultata, prije svega zahvaljujući napadačima Eriku Čupo-Motingu i Vensanu Abubakaru.

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Sat vremena po završetku ove utakmice na programu je duel grupe H između Urugvaja i Južne Koreje (14h).

Za južnoameričku reprezentaciju šampionat u Kataru je posljednja prilika da generacija u kojoj se nalaze Godin, Luis Suares i Edison Kavani napravi dobar rezultat na velikom takmičenju, pogotovo zbog činjenice da su u ekipi i zvijezde poput Darvina Nunjeza ili Federika Valverdea.

Urugvaj je veliki favorit ukoliko Luis Suares ne ugrize nikoga od protivničkih fudbalera i ako u ekipi Južne Koreje ne bude mogao da nastupi fudbaler Totenhema Son, koji je u Katar doputovao povrijeđen.

U drugoj današnjoj utakmici grupe H sastaju se Portugal i Gana (17h).

Portugal u duel ulazi predvođen Cristianom Ronaldom, što unaprijed garantuje dobru atmosferu u ekipi, ali bez Dijega Žote, koji zbog povrede neće nastupati na ovom Mundijalu.

Afričke "Crne zvijezde" su u posljednjoj pripremnoj utakmici pred dolazak u Katar pobijedile Švicarsku (2:0) i potvrdile status ekipe koja teško prima golove, a lako ih postiže u kontranapadima.

Mečeve sa Svjetskog prvenstva u Kataru možete gledati na BHRT-u i putem servisa MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije