Velika tuga u Srbiji: Preminuo proslavljeni fudbaler i trener

0
Radiosarajevo.ba
Velika tuga u Srbiji: Preminuo proslavljeni fudbaler i trener
Foto: Novosti.rs / Zoltan Sabo

Tragične vijesti dolaze iz Srbije gdje je preminuo trener superligaša TCS-a iz Bačke Topole, Zoltan Sabo.

U pitanju je trener koji je dvije godine obavljao funkciju šefa stručnog štaba superligaša iz Bačke Topole, sa kojim je stigao do velikog uspjeha i izborio Evropu gdje je pružio odlične partije.

Kako prenosi scsport.ba, poslije manjih zdravstvenih problema stalo je srce Zoltana Saba. Veliki čovjek, dobrica, iskren do bola, predao je bitku – preminuo je noćas u bolnici u Sremskoj Kamenici.

Ovaj trener, koji je rođen u Somboru i osim srbijanskog ima i mađarsko državljanstvo, vodio je u dosadašnjoj karijeri još i Proleter i Jagodinu. Fudbalsku karijeru završio je 2008. godine, a nosio je dresove Partizana, Vojvodine, Suwona, AEK-a iz Larnake i brojnih drugih.

“Fudbalski klub TSC ostaje potresen gubitkom izuzetnog čoveka, koji je dao ogroman doprinos napretku našeg kluba i istorijskom plasmanu u Superligu Srbije u prvoj sezoni u kojoj je vodio prvi tim. Uz duboko poštovanje, FK TSC izražava saučešće porodici Zoltana Saboa“, saopćeno je iz kluba.

Inače, za TSC trenutno nastupa nekoliko bosanskohercegovačkih fudbalera, bivši omladinski reprezentativac u svim kategorijama, Stefan Santrač, doskorašnji igrač Krupe Đuro Zec, Banjalučanin Borko Duronjić, fudbaler koji je nastupao za Zvijezdu Gradačac, Leotar i Modriiču, Dajan Ponjević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije