Ronaldo i društvo utišali Marakanu, Ozan Tufan spasio Tursku blamaže

Radiosarajevo.ba
Ronaldo i društvo utišali Marakanu, Ozan Tufan spasio Tursku blamaže
Twitter / Srbija - Portugal

U subotu su igrane utakmice kvalifikacija za Europsko fudbalsko prvenstvo u grupama A, B, C.

Nakon što je reprezentacija Kosova poslijepodne u Prištini savladala Češku 2:1 i izbila na čelo grupe A, tri sata kasnije Engleska se vratila na prvo mjesto. "Gordi Albion" je na Wembleyu deklasirao Bugarsku 4:0 uz "hat-trick" Harry Kanea i jedan gol Raheema Sterlinga.

Ludnica u Prištini: Kosovo pobijedilo Češku, TV komentator u euforiji

U najzanimljivijoj večerašnjoj utakmici Portugal je u gostima pobijedio Srbiju 4:2. Iako su "Orlovi" imali nekoliko dobrih prilika da prvi postignu pogodak, na odmor se otišlo s prednošću zvaničnog europskog prvaka: William Carvalho je u 42. minuti iskoristio katastrofalnu grešku golmana Dmitrovića i zaledio 40.000 gledalaca na Marakani.

U nastavku  Guedes sjajnom "minijaturom" u 53. minutu povećava na 0:2, ali Milenković golom glavom sredinom drugog poluvremena vraća neizvjesnost. Kada je Cristiano Ronaldo 10-ak minuta prije kraja postigao treći gol za Portugal, činilo se da je riješeno pitanje pobjednika. No, svega pet minuta kasnije Mitrović  ponovo vraća Srbiju i pogađa za 2:3. Tu nije bio kraj goleade na Marakani: Bernardo Silva postiže pogodak za konačnih 2:4.  

U ostalim utakmicama Francuska je sigurno pobijedila Albaniju 4:1, dok je Ozan Tufan golom u 89. minuti spasio Tursku blamaže u meču s Andoromn (1:0)

Rezultati večerašnjih utakmica:

Grupa A: Kosovo – Češka 2:1, Engleska – Bugarska 4:0.

Grupa B: Litvanija – Ukrajina 0:3, Srbija – Portugal 2:4.

Grupa C: Island – Moldavija 3:0, Turska – Andora 1:0, Francuska – Albanija 4:1.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije