Srbija gradi Nacionalni stadion

Anadolija
Srbija gradi Nacionalni stadion
Izgradnja Nacionalnog stadiona Srbije u Beogradu počet će krajem 2017. ili početkom 2018. godine, izjavio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović.

Govoreći na jučerašnjem zasjedanju Skupštine FSS Šurbatović nije precizirao lokaciju na kojoj će biti građen stadion, naglasivši kako je planirano da bude kapaciteta 55.000 sjedećih mjesta, te kada se izgradio da se Beograd kandiduje za organizatora finalnih utakmica UEFA Lige prvaka i Evropa lige.

U FSS očekuju da će i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA), te Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) finansijski podržati projekt izgradnje Nacionalnog stadiona Srbije.

"U toku su ubrzane pripreme na projektu. Imamo dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i drugim ministarstvima. Tražimo lokaciju i uskoro ćemo uz pomoć UEFA-e i FIFA-e doći do projekta Nacionalnog stadiona", istakao je Šurbatović, najavivši kako FSS na Novom Beogradu planira izgraditi i zgradu Saveza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije