Nurkić: Izgovori su za slabiće, kada želite biti najbolji, ne smije biti izgovora

Radiosarajevo.ba
Nurkić: Izgovori su za slabiće, kada želite biti najbolji, ne smije biti izgovora
PrtScr / Jusuf Nurkić
Portland Trail Blazersi su okončali sezonu porazom u prvoj rundi doigravanja od Golden State Warriorsa rezultatom 4-0.

Ipak, odličan je to uspjeh za Trail Blazerse, koji su premašili sva očekivanja samim plasmanom u doigravanje.

Ključnu ulogu odigrao je sjajan trejd, u kojem su Blazersi poslali Plumleeja u Denver, a zauzvrat su dobili Jusufa Nurkića, na čiji su pogon ostvarili sjajan niz i izborili osmo mjesto.

Ipak, Nurkić se povrijedio pred sami kraj regularnog dijela sezone tako da u doigravanju nismo vidjeli 'šta može'.

Bh. košarkaš je istakao da želi biti što spremniji za narednu sezonu.

''Nisam iznenađen. Sretan sam što sam dobio priliku da uradim ono što mogu. Želim biti još spremniji i želim biti zdrav kako bi uradio ono što se od mene očekuje'', kazao je Nurkić i dodao kako ne zna kada bi se u potpunosti trebao oporaviti, ali da ima cijelo ljeto ispred sebe da napreduje.

''To je nešto što ne znam. Dva ili tri mjeseca bi trebala da se zaliječe moje kosti, ali mogu vježbati. Imam cijelo ljeto da se spremim. Očekuje me mnogo posla i uzbuđen sam zbog toga. Imao sam ranije povredu zbog koje sam osam mjeseci bio van terena i sada se želim oporaviti i spremiti da mogu igrati 80 utakmica u sezoni''.

Nurkić je istakao da ima još godinu dana ugovora i da želi biti i dalje u Portlandu.

''Nevjerovatno je bilo doći ovdje i dokazati ko sam. To je bilo lagano za mene jer ja znam ko sam, ali teško za njih. Mi smo najmlađi tim u ligi i čeka nas veliko ljeto za ovu organizaciju. Ovdje sam i imam još godinu dana ugovora, želim biti ovdje. Ako mene pitate, želim biti ovdje, ne idem nigdje, ali ne pitam se za sve ja. Prepustiću sve mom agentu.''

''Samo zbog načina na koji igramo, nisam to radio ove sezone, ali tim treba da zna da sam u stanju to da uradim. Tim me treba na drugi način i to je jedino važno. Kada želite pobijediti, mora se neko žrtvovati'', rekao je Nurkić kada su ga pitali kako osjeća povodom izjave trenera da će morati šutirati trojke.

''Izgovori su za slabiće, kada želite biti najbolji, ne smije biti izgovora''.


Nurkić nakon sezone: Želim biti zdrav i što... by clipsbh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije