Novi 'break' Celticsa u Chicagu, Houston stigao do velike prednosti protiv Oklahome

Radiosarajevo.ba
Novi 'break' Celticsa u Chicagu, Houston stigao do velike prednosti protiv Oklahome
Prva faza NBA doigravanja polako se bliži kraju, a u tri noćne utakmice, gosti su ostvarili dvije pobjede.

U novom okršaju Oklahoma City Thundera i Houston Rocketsa, ponovo je bilo gusto i neizvjesno. Oklahoma je u teškoj utakmici ušla u posljednji period utakmice sa 4 poena razlike. Houston je preokrenuo rezultat, ovaj put pobijedio na gostovanju rezultatom 113-109 i na svoj parket se vraća sa 'breakom' prednosti i situacijom gdje sa još jednom pobjedom prolazi dalje. Westbrook je ubacio 35 poena, uz po 14 skokova i asistencija, ali nije uspio spriječiti poraz svog tima. Nene je ubacio 28 poena i uz 10 skokova i asistenciju je bio neočekivani heroj svog tima, piše Sport1.

Nakon što su Chicago Bullsi stigli do vodstva od 2-0 u seriji protiv Boston Celticsa prije prelaska serije u Chicago, činilo se da je cijela priča gotova. Ipak, Boston je vratio jedan 'break', a sinoć je potpuno poravnao seriju i već najavio veliku 'ludnicu' do kraja ovog dvoboja. Gosti su nakon sjajne prve četvrtine održali svoju prednost do kraja meča i slavili su rezultatom 105-94. Jimmy Butler je za Chicago ubacio 33 poena uz 9 asistencija i 5 skokova, a Celticse je do pobjede predvodio Isaiah Thomas, koji je također ubacio 33 poena, uz 7 asistencija i 4 skoka.

Sjajan dvoboj igraju i Utah Jazz i Los Angeles Clippersi. Oba tima su ostvarila po jednu gostujuću pobjedu u četiri utakmice, a sinoć su Jazzeri došli do pobjede na svom parketu rezultatom 105-98, nakon što su Clipperse nadigrali u posljednjoj četvrtini. Domaći tim je do druge pobjede u seriji predvodio Joe Johnson sa 28 poena, 5 skokova i 5 asistencija. S druge strane, najbolji je bio Chris Paul sa 27 poena, 12 asistencija i 9 skokova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije