BiH prvi put u Diviziji A, direktnog prijenosa izvlačenja grupa neće biti?

A. S.
BiH prvi put u Diviziji A, direktnog prijenosa izvlačenja grupa neće biti?
Foto: EPA-EFE / BiH prvi put u Diviziji A

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovina ima historijsku priliku da u borbi za jedan vrijedan trofej UEFA-e u Ligi nacija igra protiv Engleske, Francuske i Njemačke, ali ljubitelji nogometa u našoj zemlji protivnike naših Zmajeva neće moći gledati u direktnom TV prijenosu od 18 sati. 

Danas žrijeb Lige nacija: Ko su mogući protivnici reprezentacije BiH

U Amsterdamu će se u utorak 3. marta održati žrijeb grupa za drugo izdanje UEFA Lige nacija. Nakon što je reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila veliki uspjeh u prvoj sezoni ovog takmičenja igrajući Ligu B, izborila je promociju u elitni rang i tu će dočekati žrijeb.

Utakmice će se igrati u septembru, oktobru i novembru, a s kime će Zmajevi igrati, gledatelji u Bosni i Hercegovini neće moći saznati u direktnom prijenosu, jer nijedna TV kuća neće imati direktnu sliku iz Amsterdama. 

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje će Nova BH jedina u Bosni i Hercegovini ima pravo na prijenos ovog događaja u Nizozemskoj, ali livea iz Amsterdama neće biti. 

Prema informacijama kojim raspolažemo, Nova Hrvatske će već od 17.30 sati imati direktno sliku iz Amsterdama, ali još nije poznato da li se ona biti "zamračena" u skladu s odluka Regulatorne agencije za komunikacije (RAK). 

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina se nalazi u trećem šeširu Divizije A. Izmjena u odnosu na prvu sezonu je to što će u A diviziji umjesto 12 sada biti 16 reprezentacija. Od 15 preostalih selekcija BiH sigurno neće igrati protiv Ukrajine, Danske i Švedske, koje su s nama u trećem šeširu.

Takmičenje počinje 3. septembra, a Portugal brani naslov.

Jakosne grupe Lige A:

1. šešir
Portugal
Nizozemska
Engleska
Švicarska

2. šešir
Belgija
Francuska
Španjolska
Italija

3.šešir
BOSNA I HERCEGOVINA
Ukrajina
Danska
Švedska

4. šešir
Hrvatska
Poljska
Njemačka
Island

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije