Sramotna prijetnja huligana Zrinjskog: 'Slavimo na Bajram, mogla bi goriti koja džamija'

12
Radiosarajevo.ba
Sramotna prijetnja huligana Zrinjskog: 'Slavimo na Bajram, mogla bi goriti koja džamija'
Foto: Instagram / Ilustracija / Navijači Zrinjskog

U Mostaru je jučer, 8. aprila, došlo do navijačkih sukoba, tokom kojeg je navijačkoj grupi Ultras, koja prati HŠK Zrinjski, ukradeno više transparenata od strane navijača Veleža, odnosno grupe Red Army. 

Kako se pretpostavlja, navijači Veleža su napali jednog člana grupe Ultras, zaduženog za nošenje transparenata, nakon huliganskog napada u Stocu, gdje su napadnuta četiri mlada povratnika u ovaj grad. 

Zbog ove reakcije navijača Veleža, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona je podigao stepen uzbune u Mostaru, pa je tako sinoć zabilježena veća prisutnost policije na ulicama ovog grada.

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Zelene beretke okupile se u bivšoj Dobrovoljačkoj: Odata počast poginulim saborcima

Nažalost, situacija je postala još gora nakon prijetnji huligana iz navijačke grupe Ultras, vezanih za predstojeći ramazanski Bajram, koji se obilježava u srijedu, 10., i četvrtak, 11. aprila. 

"Ultrasi se neće gasiti, dapače u subotu slavimo 30. rođendan, ironično na taj datum je i Bajram. Mogla bi goriti koja džamija", piše u dijelu gnjusne poruke jednog od huligana iz grupe Ultras.

Meč između HŠK Zrinjski i FK Velež zakazan je za subotu, 13. april, a igra se na Stadionu pod Bijelim Brijegom. Ostaje da se vidi da li će nadležne službe u Mostaru dopustiti dolazak navijača na meč koji će sigurno biti utakmica visokog rizika. 

Cijelu poruku možete pronaći ovdje: 

Prijetnja navijača HŠK Zrinjski
Foto: Instagram: Prijetnja navijača HŠK Zrinjski

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije