Sramotan potez: Klub suspendovao igrača zato što je pružio podršku Palestini

0
Radiosarajevo.ba
Sramotan potez: Klub suspendovao igrača zato što je pružio podršku Palestini
Foto: Instagram / Anwar El Ghazi

Nogometaš Njemačkog bundesligaša Mainza 05  Anwar El Ghazi suspendovan je nakon što je podržao Palestinu i rekao da da je izraelski teror ustvari genocid.

Vezni nogometaš je u pondejeljak, 16. oktobra, na svom Instagram storyju objavio podršku Palestini u teškom periodu u kojem se nalazi.

Iako u objavi nema ništa sporno, Mainz 05 ga je odlučio suspendovati do daljnjeg.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

"Ovo nije rat. Kada jedna strana drugoj ukine vodu, hranu i struju onda to nije rat. Kada jedna strana ima nuklearno oružje, to nije rat. Kad se jedna strana finansira milijardama dolara, onda to nije rat. Kada jedna strana koristi AI slike za širenje dezinformacija o drugoj, onda to nije rat.

Kada društvene mreže cenzurišu sadržaj jedne strane, a ne druge, onda to nije rat. Ovo nije sukob i nije rat. Ovo je genocid i masovno uništenje i svjedoci smo da se to događa uživo. Od rijeke do mora, Palestina će biti slobodna!", napisao je bivši igrač Aston Ville.

"El Ghazi je zauzeo stav o tekućem sukobu na Bliskom istoku koji je klub smatrao neprihvatljivim. Prije donošenja ove odluke, klub i igrač su se uključili u detaljnu raspravu. Mainz 05 poštuje činjenicu da postoje različite perspektive o decenijama dugom, složenom sukobu na Bliskom istoku.

Međutim, klub se ograđuje od sadržaja dotične objave na društvenim mrežama jer nije u skladu s vrijednostima kluba", poručuju iz redova bundesligaša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije