Sramota u Portugalu: Navijači Sportinga pretukli igrače i trenere zbog poraza

Radiosarajevo.ba
Sramota u Portugalu: Navijači Sportinga pretukli igrače i trenere zbog poraza
Foto: Twitter / Navijači Sportinga pretukli igrače
Vrlo ružne vijesti stigle su iz nogometnog svijeta iz Portugala, gdje su navijači lisabonskog Sportinga pretukli svoje igrače zbog loših igrača u posljednje vrijeme, ali i zbog toga jer nisu obezbijedili plasman u Ligu prvaka.

Prema prvim saznanjima, najgore je prošao Bas Dost, koji ima nekoliko šavova na glavi, a sve je kulminacija dosta loših stvari koje se događaju u klbu. Kako je navedeno, sve je krenulo od toga da su neki igrači izrazito nezadovoljni u klubu i da žele što prije otići, zbog čega su i u sukobu s predsjednikom kluba, prenosi Goal.

Nakon toga su navijači preuzeli stvari u svoje ruke i fizički napali njihovog golmana Ruia Patricija u garaži, nakon što je Sporting u nedjelju izgubio od Maritima (1:2) zbog čega neće sudjelovati u Ligi prvaka sljedeće godine.

A sada su stvari eskalirale. Kako navodi portugalski O Jogo, oko 50 maskiranih navijača je ušlo u Sportingov trening centar i počelo s razaranjem.

Razbijali su sve što im se našlo na putu, čak su i pretukli par igrača, među kojima su Bas Dost i Rodrigo Battaglia. Dost je prošao najgore, razbili su mu glavu i zaradio je nekoliko šavova. A osim njih su također stradali i fizioteraperut Mario Monteiro i pomoćni trener Raul Jose. Neki su otišli korak dalje i rekli kako je stradao čak i trener Jorge Jesus.

Prema tvrdnjama portugalskih novina, Bruno de Carvalho je sazvao krizni sastanak u kojem je navodno suspendirao dosadašnjeg trenera, Jorgea jesusa što se nije svidjelo pojedinim igračima koji najavljuju bojkot. 

Takva odluka ne sviđa se pojedinim igračima Sportnga koji su najavili bojkot, a najviše se ističu William Carvalho i Rui Patricio. Međutim, predsjednik kluba tvrdi kako on nije nikoga suspendirao i da je sastanak sazvan samo zbog toga što neće dobiti velike novčane premije jer nisu izborili Ligu prvaka za sljedeću sezonu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije