Spreman potpisati: Najtraženiji talent svijeta odlučio gdje nastavlja karijeru

Radiosarajevo.ba
Spreman potpisati: Najtraženiji talent svijeta odlučio gdje nastavlja karijeru
Foto: EPA-EFE / Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt 19-godišnji igrač Ajaxa smatra se jednim od, ako ne i najboljim mladim talentom na svijetu. Unatoč njegovim godinama, daroviti stoper već se etablirao na klupskom nivou s Ajaxom, a na međunarodnoj sceni s Holandijom.

De Ligtova kombinacija fizičkih predispozicija, čitanja igre i sposobnosti s loptom daju paket modernog centralnog igrača.

Zapravo, Matthijs de Ligt je vrlo impresivan u ranoj fazi karijere te je prošle godine izabran za najmlađeg kapitena Ajaxa u hsitoriji, i prvim odbrambenim igračem ikada koji je osvojio nagradu Golden Boy.

S obzirom na to da se radi o izvanrednom mladom igraču, ne čudi velik interes najboljih europskih klubova, a potencijalnim destinacijama označeni su Barcelona, Bayern München, Juventus i Liverpool.

Međutim, čini se kako je Barca najbolje pozicionirana za njegove usluge.

Prema Skyu, nema sumnje da će se De Ligt pridružiti Barceloni, bez obzira na interes engleskog ili bilo kojeg drugog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije