Split večeras neće spavati: Hajduk osvojio Kup Hrvatske

3
Radiosarajevo.ba
Split večeras neće spavati: Hajduk osvojio Kup Hrvatske
Foto: HNK Hajduk Split/Facebook / Ilustracija/ Hajduk Split

Fudbaleri splitskog Hajduka večeras su u finalu Kupa Hrvatske sa 3:1 na Poljudu savladali Rijeku.

Tako su Bili konačno osvojili trofej nakon devet godina posta, a posljednji put su također osvojili Kup Hrvatske. Bilo je to u sezoni 2012/13, a podsjetimo, na titulu prvaka Hrvatske Hajduk čeka od sezone 2004/05.

Heroj Splićana večeras je bio Dario Melnjak koji je postigao dva gola, piše Sport Centar.

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Bio je siguran večeras tim Valdasa Dambrauskasa, iako je u utakmicu bolje ušla Rijeka, koja je golom Josipa Drmića iz 13. minute i povela.

Ipak, već u 24. minuti defanzivac Splićana Ferro poravanava nakon asistencije Sahitija, a u 36. minuti za potpuni preokret pogađa Melnjak na dodavanje Livaje.

Četiri minute prije odlaska na odmor Rijeka ostaje s igračem manje jer je drugi žuti karton zaradio Smolčić, a to je umnogome olakšalo posao nominalnom gostu na ovom meču.

U drugom poluvremenu je Melnjak još jednim golom u 56. minuti ovjerio pobjedu Hajduka. Pogodio je nakon velike greške odbrane Rijeke, a pobjeda Hajduka mogla je biti i ubjedljivija, pošto je u 68. minuti Livaja promašio prazan gol.

Ostalo je do kraja 3:1 za Hajduk. Slavit će se noćas u Dalmaciji…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije