Spektakularnom ceremonijom zatvoren Kup konfederacija

Anadolija
Spektakularnom ceremonijom zatvoren Kup konfederacija
Pred početak finalnog meča na stadionu u St. Petersburga održana je svečana ceremonija zatvaranja fudbalskog Kupa konfederacija.

Među više od 40.000 gledalaca na tribinama bio je i čelnik FIFA-e Gianni Infantino koji je ranije danas čestitao Rusiji na uspješno organiziranom jubilarnom desetom Kupu konfederacija.

Baš kao i na svečanom otvaranju, Rusi su i na ceremoniji zatvaranja priredili pravi spektakl paradom i performanson stotina volontera na terenu.

Nakon ceremonije počela je finalna utakmica u kojoj se za titulu šampiona bore svjetski prvaci Nijemci i prvaci Južne Amerike Čileanci.

To je još jedan svojevrsni okršaj Evrope i Južne Amerike, kontinenata u kojima je fubal najpopularniji. Južnoamerikanci su do sada rekordnih pet puta osvajali turnire Kupa konfederacija, dok Evropljani imaju tri takva trofeja.

Njemačka je večeras savladala Čile i prvi put došla do tog trofeja.

Danas su u Moskvi meč za treće mjesto igrale selekcije Portugala i Meksika, a Portugalci su nakon produžetaka slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije