Kup Konfederacija: Portugal nakon produžetaka slavio protiv Meksika

Radiosarajevo.ba
Kup Konfederacija: Portugal nakon produžetaka slavio protiv Meksika
Reprezentacija Portugala osvojila je treće mjesto na Kupu Konfederacija nakon što je slavila protiv Meksika rezultatom 2:1.

Portugal je u ovaj susret ušao bez svog najboljeg igrača, Cristiana Ronalda, koji je pošteđen zbog rođenja dvoje djece te nije nastupao u posljednjoj utakmici ovog takmičenja, piše Sport1.

Dosta respektabilan sastav Portugala suprotstavio se reprezentaciji Meksika, a već u 17. minuti susreta mogli su stići do vodstva preko Andre Silve. Nakon duela Marqueza i Silve, glavni sudija ovog susreta je uz pomoć video tehnologije dosudio kazneni udarac za Portugal.

Ipak, Andre Silva nije bio precizan sa bijele tačke te mu je Ochoa odbranio jedanaesterac i ostavio svoju ekipu u igri.

Do kraja prvog poluvremena Meksiko je imao odličnu priliku da stigne do vodstva, ali je udarac Chicharita odbranio Rui Patricio.

U drugom poluvremenu Meksiko je krenuo ofanzivnije prema golu Portugala s namjerom da stigne do pogotka, a to im se isplatilo u 55. minuti susreta kada je Chicharito prošao po lijevoj strani, vratio loptu u peterac, a ona se od Neta odbila u mrežu Portugala.

Fernando Santos je izmjenama pokušao osvježiti svoju ekipu kako bi stigli do izjednačujućeg pogotka te mu se to isplatilo u posljednjoj minuti susreta.

Naime, Quaresma je sjajno centrirao sa desne strane, a Pepe se najbolje snašao u kaznenom prostoru Meksika i donio poravnanje svojoj ekipi te je konačan rezultat regularnog dijela utakmice glasio 1:1.

Prvi produžetak donio je vodstvo Portugala. Nakon greške odbrambenog igrača Meksika koji je rukom zaustavio loptu, glavni sudija ovog meča dosudio je jedanaesterac. Adrien Silva bio je siguran realizator kaznenog udarca i doveo je svoju ekipu u vodstvo.

Drugi produžetak donio je odmah uzbuđenje na startu kada je Portugal ostao sa igračem manje nakon nespretnog starta Semeda koji je zaradio drugi žuti karton te je morao ranije napustiti teren.

Samo nekoliko minuta kasnije Meksiko je ostao sa igračem manje kada je Jimenez nesmotreno startao na Gelsonu i dobio crveni karton.

Do kraja susreta Portugal je sačuvao stečenu prednost te tako osvojio treće mjesto na Kupu Konfederacija.

PORTUGAL: Rui Patricio, Pepe, Neto, Moutinho, Andre Silva, Semedo, Danilo, Pizzi, Nani, Gelson i Eliseu.

MEKSIKO: Ochoa, Araujo, Marquez, Layun, Carlos, Hernandez, Moreno, Herrera, Guardado, Peralta i Reyes.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije