Spektakularni snimak dočeka Rođenih: Ovako je nepokoreni grad slavio svoje heroje

Radiosarajevo.ba
Spektakularni snimak dočeka Rođenih: Ovako je nepokoreni grad slavio svoje heroje
Foto: Emir Krpo / Spektakularni doček Rođenih: Ovako je nepokoreni grad slavio svoje heroje

Simpatizeri Veleža su na spektakluran način dočekali svoje ljubimce pri povratku iz Visokog, gdje su pobjedom nad domaćinom kolo prije kraja i matematički osigurali plasman u Premijer ligu BiH.

Naime, Velež je pobjedom u Visokom nad Bosnom potvrdio prvo mjesto u Prvoj ligi Federacije, a po povratku Rođenih iz Visokog u Mostar priređen je spektakularan doček od strane navijača Veleža, popularne grupe Red Army.

Atmosferu koja je sinoć vladala u gradu na Nerertvi za Radiosarajevo.ba prenio je Sead Kajtaz, nekadašnja zvijezda nogometa u Jugoslaviji i jedan od najvećih bivših fudbalera Veleža.

Kajtaz: Slavlje je bilo duboko u noć, Velež treba biti u vrhu Premijer lige

"Ono što se dogodilo sinoć, Mostar nije zapamtio. U ovom gradu su se slavile titule, osvajanje Kupa, pa i uspjesi u Evropi, ali sinoćnja atmosfera je daleko od svega viđenog. I kod vas na portalu se moglo vidjeti na desetine snimki, što iz Visokog, što sa dočeka na samom ulazu u Mostar", istakao je za Radiosarajevo.ba Kajtaz.

On kaže da će pravo slavlje tek biti - zakazano je za subotu.

"Ako jedan tim na gostovanju bodri 2.000 gledalaca, kakav je slučaj bio jučer u Visokom, onda on zaista zaslužuju da igra u Premijer ligi. Nije Velež zaslužio da bude drugoligaš, ali spletom okolnosti smo ispali. Više nećemo", kazao je zvijezda Rođenih.

Rođeni na ulicama Visokog: Velež slavi povratak u Premijer Ligu

Pogledajte slavlje navijača i igrača Veleža nakon povratka u Premijer ligu

Kakve su se pjesme pjevale i u kolikom obimu je bila fascinantna bakljada najvatrenijih navijača Veleža pri dočeku igrača na ulazu u Zalik pogledajte u fotogaleriji kroz objektiv mostarskog fotografa Emira Krpe koju vam donosimo, kao i u ovom fascinantnom videu:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije