Kajtaz: Slavlje je bilo duboko u noć, Velež treba biti u vrhu Premijer lige

A. Sokolović
Kajtaz: Slavlje je bilo duboko u noć, Velež treba biti u vrhu Premijer lige
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Sead Kajtaz

Mostar sinoć nije spavao. Do duboko u noć slavio se uspjeh fudbalera Veleža. Poslije tri godine pauze, Rođeni će ponovo igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Rođeni na ulicama Visokog: Velež slavi povratak u Premijer Ligu

Pogledajte slavlje navijača i igrača Veleža nakon povratka u Premijer ligu

Atmosferu koja je sinoć vladala u gradu na Nerertvi za Radiosarajevo.ba prenio je Sead Kajtaz. nekadašnja zvijezda nogometa u Jugoslaviji i jedan od najvećih bivših fudbalera Veleža. 

Autobus sa Rođenima ide prema Mostaru: Pogledajte kakva ludnica vlada

Slavlje nakon utakmice - undefined

Foto: N. K. /Radiosarajevo.ba: Slavlje nakon utakmice

"Ono što se dogodilo sinoć, Mostar nije zapamtio. U ovom gradu su se slavile titule, osvajanje Kupa, pa i uspjesi u Evropi, ali sinoćnja atmosfera je daleko od svega viđenog. I kod vas na portalu se moglo vidjeti na desetine snimki, što iz Visokog, što sa dočeka na samom ulazu u Mostar", priča nam Kajtaz.

Nepokoreni grad slavi svoje heroje!

On kaže da će pravo slavlje tek biti - zakazano je za subotu. 

"Ako jedan tim na gostovanju bordi 2.000 gledalaca, kakav je slučaj bio jučer u Visokom, onda on zaista zaslužuju da igra u Premijer ligi. Nije Velež zaslužio da bude drugoligaš, ali spletom okolnosti smo ispali. Više nećemo", nastavlja zvijezda Rođenih.

Kajtaz trenutno nije u Upravi Veleža, ali prati svaki korak. Tu je, uvijek pri ruci da pomogne. 

"Velež se voli, bio član Uprave ili ne... Tako svaki Mostarac osjeća... Drago mi je da je Velež ušao u Premijer ligi. Zasluženo su prvi i sada treba sao jačati klub, iznutra, ali i vani, mislim igrački. Po meni, trebaju ovoj ekipi pojačanja, da bismo bili konkrentni za sami vrh. Pored domaćih, treba dovesti igrače da bi bili u vrhu Premijer lige. Očekujem da će uprava pokazati stabilnost, pa i pokušati. Nadam se da ćemo biti u samom vrhu", dodao je Kajtaz. 

Sead, koji je već duže vrijeme član Odbora za posredovanje i savjetovanje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, u Veležu je proveo najljepše igrače dane. za Rođene je igrao u sjajnoj generaciji koja je bilježila i odlične rezultate na europskoj sceni u vrijeme bivše Jugoslavije. 

Rođeni priredili bakljadu u Mostaru za šampione: Večeras nema spavanja - undefined

Printscreen: Rođeni priredili bakljadu u Mostaru za šampione: Večeras nema spavanja

Kajtaz je igrao i finale Kupa Maršala Tita 1986, kada je Velež pobijedio zagrebački Dinamo sa 3:1. Odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju bivše Jugoslavije, 19. maja 1986. protiv Belgije (3:1) u Briselu.

"Vidjet ćemo da li ova generacija može ponoviti naše uspjehe. Ja bih iskreno volio, jer Mostar ima snagu da bude strašan tim", podvukao je Kajtaz. 

Legendarni Mostarac za naš portal komentirao je i izjavu bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, koji je sada lider HDZ-a. Čović je nedavno kazao da mu je "drago što se Velež vratio u Premijer ligu".

"Znam da je Čović bio veliki veležovac. Historija se ne može zaboraviti, niti izbrisati. Lijepo je to da se mnogi sjećaju Veleža po lijepom. On to zaslužuje, kao i ovaj grad, naš Mostar"", kazao je Kajtaz za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije