Spektakl u Kneževini: Može li Monaco protiv Juventusa do velike senzacije

Radiosarajevo.ba
Spektakl u Kneževini: Može li Monaco protiv Juventusa do velike senzacije
Screenshot / Twitter: Monaco - Manchester City
Polufinale Lige prvaka otvoreno je maestralnom pobjedom Reala nad Atleticom u gradskom derbiju, koji je u europskim takmičenjima obnovio veliko rivalstvo među građanima Madrida.

Iako su mnogi očekivali mnogo teži meč, hat-trickom Cristiana Ronalda, Real je stigao do vrijedne prednosti i vjerovatno prolaska u finale najelitnijeg nogometnog takmičenja Starog kontinenta.

Ipak, ljubitelji nogometa pravi spektakl očekuju na stadionu Louise II u Kneževini Monaco, gdje će u okviru druge polufinalne utakmice večeras snage odmjeriti domaći Monaco i nogometaši juventusa.

Monaco, koji je senzacija ovogodišnje Lige prvaka u dva dvomeča izbacio je Manchester City i Borussiju Dortmund. Predvođeni odličnim trenerom Jardimom, Kneževi se nadaju da će stići do velike ovosezonske senzacije, ali uz nekoliko povrijeđenih igrača taj put će im biti otežan.

Na drugoj strani, Juventus koji već mirno privodi kraju nacionalno prvenstvo i sjajno kotira u Kupu Italije, nešto mirnije ulazi u ovaj susret. Sa odličnim taktičarom Allegrijem na klupi i jakom odbranom, ovaj tim je blagi favorit za prolazak u veliko finale. 

Svakako, za ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini ovo će biti posebno iskustvo, jer će za nogometni klub iz Torina zaigrati i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Najzad, promatrajući sve parametre, efikasnost Monaca i brzu igru Juventusa u napadu, večeras možemo očekivati vrlo otvoren meč, sa barem jednim pogotkom u obje mreže, što će svakako spektakularnijom učiniti završnicu Lige prvaka. Ukoliko, pak, gledamo ranije međusobne duele ovih ekipa, ponovo blagu prednost ima Juventus, koji je prije dvije godine u četvrtini finala savladao Monaco, stoga će psihološka prednost biti na strani nogometaša Stare dame.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije