Španski strateg blizu Torina: Evo kako bi izgledao Juventus pod Guardiolom

Radiosarajevo.ba
Španski strateg blizu Torina: Evo kako bi izgledao Juventus pod Guardiolom
Foto: Printscreen / Guardiolin Juventus

U Juventusu nisu zadovoljni radom Maurizija Sarrija i vjeruju da je Pep Guardiola idealan trener za njih, pišu italijanski mediji pozivajući se na kolege iz Engleske.

Smatra se da je španski trener dosegao limit u Cityju te da će zbog toga otići već u ljeto, a pritom je u junu prošle godine praktički imao dogovoreno sve s klubom iz Torina.

Španski AS i engleski Sun odlučili su sastaviti ekipu Juventusa s kojom bi se Guardiola borio za najveće titule i, naravno, trofej Lige prvaka. Dolazak Guardiole značio bi i dolazak Thomasa Meuniera na poziciju desnog beka, tvrde ovi mediji. Belgijanac je već neko vrijeme želja Juventusa.

Slijedi nerealni dio u koji ne vjeruju ni oni najoptimističniji. Na desnoj strani bi igrao Leo Messi. Argentinac je trenutno u ratu s Barcelonom, a AS vjeruje da je Guardiola jedini čovjek koji ga može nagovoriti na odlazak iz kluba i dolazak u Torino.

Osim Messijevog dolaska, ne čini se realnim ni dolazak Leroya Sanea. Nijemac koji igra za Manchester City košta više od 100 miliona eura, a želi ga i Bayern.

U toj zamišljenoj momčadi i dalje bi bio Miralem Pjanić, koji bi imao mjesto u veznom redu ekipe u formaciji 4-2-3-1. U napadu bi ostao i Paulo Dybala, a kako bi izgledala cijela momčad, možete pogledati u videu ispod teksta.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije