Španija prekinula nevjerovatni niz Italije i pobjedom se plasirala u finale Lige nacija

0
Radiosarajevo.ba
Španija prekinula nevjerovatni niz Italije i pobjedom se plasirala u finale Lige nacija
Foto: EPA-EFE / Španija prekinula nevjerovatni niz Italij

Reprezentacija Španije prvi je finalista drugog izdanja Lige nacija. Furija je na milanskom San Siru savladala domaćina Italiju.

Izabranici selektora Luisa Enriquea su tako ujedno nanijeli prvi poraz aktuelnim evropskim šampionima nakon rekordnog niza od 37 mečeva nepobjedivosti.

Gosti do vodstva dolaze u 17. minuti, bila je to jednostavna akcija – Oyarzabal je centrirao, na loptu u šesnaestercu natrčao Ferran Torres i smjestio je iza leđa Donnarumme.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Zatim je Lorenzo Insigne propustio stopostotnu priliku da izjednači, a stvari za Italijane postale su gore u 41. minuti, kada je Leonardo Bonucci morao napustiti teren zbog drugog žutog kartona, piše SC Sport.

U samoj završnici prvog poluvremena Španci udvostručuju prednost. Ponovo je na djelu bila kombinacija Oyarzabal – Torres. Prvi je opet ubacio, a napadač Manchester Cityja glavom pogodio mrežu Italije.

U drugom poluvremenu gosti su imali nekoliko prilika da dokusure protivnika, ali su se ispromašivali, da bi tračak nade upalili Azzurri u 83. minuti kada je sjajno kontru istrčao Chiesa, zatim pred golom dodao Pellegriniju, koji poentira za 1:2.

Ipak, rezultat se više nije mijenjao do kraja. Španiji će se u finalu pridružiti pobjednik meča Francuska – Belgija, koji se igra sutra navečer u Torinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije