Španija: Mourinho se pojavio pred sudijom zbog optužbi za utaju poreza

AA
Španija: Mourinho se pojavio pred sudijom zbog optužbi za utaju poreza
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Jose Mourinho
Portugalski fudbalski trener Jose Mourinho pojavio se pred sudijom u Španiji kako bi odgovorio na pitanja vezana za optužbe poreske uprave, javlja Anadolu Agency (AA).

Španski tužioci optužuju aktuelnog menadžera Manchester Uniteda da za 2011. i 2012. godinu nije platio porez u iznosu od 3,3 miliona eura. Novac o kojem se radi uključuje i prihode od ličnih prava.

Mourinho je bio trener Real Madrida u periodu od 2010. do 2013. godine. Portugalac je najnovija ličnost iz svijeta fudbala koja je optužena od španskih poreskih organa. Prošle godine su Lionel Messi i njegov otac proglašeni krivima po tri tačke optužbe poreskih organa za utaju 4,1 milion eura od prihoda ostvarenih na osnovu ličnih prava.

Cristiano Ronaldo, Marcelo, Ricardo Carvalho, Angel Di Maria, Javier Mascherano, Radamel Falcao i Fabio Coentrao neki od najpoznatijih fudbalera koji su bili pod istragom španskih poreskih vlasti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije