Španija slavila: Odlični Čech kapitulirao u finišu susreta

Radiosarajevo.ba
Španija slavila: Odlični Čech kapitulirao u finišu susreta
EPA / Gerrard Pique
Fudbalska reprezentacija Španije danas je na stadionu Municipal u Toulouseu odmjerila snage s reprezentacijom Češke Republike. Slavila je Španija rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imali su Španci u 15. minuti susreta. Andres Iniesta je centrirao, a Ramos šutira glavom preko prečke Petra Čecha. Novu odličnu priliku Španci su propustili u 16. minuti susreta. Juanfran je sjajno proigrao Davida Silvu, koji u petercu pronalazi Moratu, ali je Čech siguran.

Alvaro Morata je opet u prilici u 29. minuti utakmice. Odlično ga je pronašao Andres Iniesta, ali još jednom uspješniji je Petr Čech. Novu priliku Španija je imala u 33. minuti susreta. Fabregasu je malo nedostajalo da uposli Moratu u izglednoj situaciji, ali je Sivok otklonio opasnost.

Španci još jednom prijete u 40. minuti susreta. Prvo je šutirao Jordi Alba, a potom i David Silva, alii je oba puta uspješniji bio Petr Čech. Jedinu priliku u prvom poluvremenu Češka Republika je imala u 45. minuti susreta. Šutirao je Necid, ali je siguran bio De Gea.

Na samom otvaranju drugog poluvremena dvije odlične prilike za Špance. Prvo je stativu svog gola nakon pasa Morate zatresao Hubnik, da bi nakon kornera i gužve u šesnaestercu pokušali Nolito i Ramos. Česi su ipak još jednom uspjeli sačuvati mrežu.

U 57. minuti Hubnik je zaprijetio i Davidu De Gei, ali je golman Španije siguran. Andres Iniesta je u 61. minuti susreta šutirao iz daljine, ali je Petr Čech bez problema uhvatio loptu. Novu priliku Češka Republika je imala u 66. minuti susreta. Cesc Fabregas je u posljednji trenutak izbio loptu s gol linije i tako spriječio Čehe da matiraju De Geu.

Španci su u 70. minuti zaprijetili na drugoj strani. Silva je uposlio Jordija Albu, ali se fudbaler Barcelone nije najbolje snašao. Samo tri minute kasnije Španci opet prijete. Iniesta je sjajno ostavio loptu na vrhu šesnaesterca za Davida Silvu, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Čecha.

Nakon centaršuta Ramosa, u 80. minuti glavom je šutirao Aduriz, ali njegov udarac nije bio precizan. Već u narednom napadu nova prilika. Iniesta je uposlio Alcantaru, ali Česi u posljednji trenutak otklanjaju opasnost. Fantastično je intervenisao David Limbersky. Španija je do vodstva došla u 87. minuti susreta. Andres Iniesta je centrirao, a glavom je mrežu Čecha zatresao Gerrard Pique. Češka je u 92. minuti preko Plašila mogla do jednog boda, ali je De Gea bio siguran. Ostalo je na kraju 1:0 za Špance. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije