Španci najavili "prljavu igru" protiv Modrića: 'Možemo ga izbaciti iz igre jer je osjetljiv'

0
Radiosarajevo.ba
Španci najavili "prljavu igru" protiv Modrića: 'Možemo ga izbaciti iz igre jer je osjetljiv'
Foto: EPA - EFE / Luka Modrić

Joselu, napadač španske reprezentacije koji je prošlu sezonu proveo kao saigrač Luke Modrića u Real Madridu, najavio je subotnji dvoboj s Hrvatskom na otvaranju Europskog prvenstva.

U sklopu intervjua za OK Diario dao je napadač Furije i jednu pomalo kontroverznu izjavu oko načina na koji Španci planiraju zaustaviti kapitena Vatrenih.

Joselu je prvo odgovorio na pitanje kako vidi hrvatsku reprezentaciju.

"To je vrlo jaka ekipa. Pogledali smo njihovu utakmicu s Portugalom koja je pokazala da su jako dobro posložena momčad s vrlo jakom sredinom terena i mladim igračima u odbrani. Oni su ekipa s puno iskustva i tjelesno veoma jaki. Već su nam jako otežali posao u finalu Lige nacija. Dobro radimo kako bismo se pripremili za tu utakmicu koja je za nas odsad najvažnija" rekao je Joselu.

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Kultura sjećanja: Obilježen Dan formiranja brigada Armije RBiH u Starom Gradu

Hoće li se vaš saigrač Luka Modrić umoriti od igranja?

"Luka je najbolji. On ima nevjerojatan duh i želju, uprkos njegovoj dobi. On je izniman saigrač. Tretirao me kao da sam dio njegove porodice tokom ove sezone i imam samo riječi zahvalnosti za njega. A kao igrač, tu nema riječi. On je jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, ako ne i najbolji dugo godina. Vjerojatno je najvažniji igrač u reprezentaciji Hrvatske i morat ćemo pozorno paziti na njega".

Je li moguće zaustaviti Luku Modrića?

"Pa, ako ga malo iznerviramo na terenu, možemo ga izbaciti iz igre jer je osjetljiv. Morat ćemo se ove sedmice dobro pripremiti za utakmicu. On je igrač koji radi razliku i morat ćemo biti vrlo oprezni s njim".

Što mu govorite kako biste ga iziritirali?

"Pa, to su stvari koje ostaju među nama. Što se dogodi na terenu, ostaje na terenu", zaključio je Joselu, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije