Spahićev i Hajrovićev klub bore se za bivšeg Bičakčićevog trenera

Radiosarajevo.ba
Spahićev i Hajrovićev klub bore se za bivšeg Bičakčićevog trenera
/ bundesliga.de
Nova sezona Bundeslige počela je očajno za velikane njemačkog fudbala – Werder, Schalke i HSV – u kojima nastupaju bivši i sadašnji bh. reprezentativci.

Werder Izeta Hajrovića i Schalke Seada Kolašinca još imaju prazan bodovni saldo, dok je HSV Emira Spahića osvojio tek jedan poen u prva četiri kola.

Dok Markus Weinzierl, novi trener Schalkea, još ima nešto kredita kod uprave njemački mediji pišu da je pitanje trenutka smjena na kormilu Werdera i HSV-a.

Zapravo, Werder i nema trenera jer je nakon smjene Viktora Skripnika kao privremeno rješenje odabran Alex Nouri, no šanse da se zadrži su minimalne nakon poraza od Mainza u srijedu.

I treneru HSV-a Brunu Labbadiji su dani odbrojani jer bodove za zadržavanje radnog mjesta mora ovog vikenda tražiti u duelu s moćnim Bayernom.

U potrazi za trenerom HSV i Werder dali su novu dimenziju svom žestokom rivalstvu. Oba kluba sa sjevera Njemačke žele angažovati Markusa Gisdola koji je do prije godinu dana vodio Hoffenheim i trenirao, između ostalih, bh. reprezentrativce Sejada Salihovića i Ermina Bičakčića.

Gisdol uživa ugled dobrog trenera iz tzv. stuttgartske škole, odakle dolazi i aktuelni njemački selektor Jogi Löw. Preferira napadački fudbal, ima hrabrosti pružiti priliku mladim igračima. U proljeće 2013. godine preuzeo je Hoffenheim u skoro bezizlaznoj situaciji i spasio ga ispadanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije