Kranjčar više nije trener Dinama

Fena
Kranjčar više nije trener Dinama
Zlatko Kranjčar više nije trener hrvatskog nogometnog prvaka Dinama iz Zagreba.

On je nakon trećeg uzastopnog neuspjeha, 2-5 poraza od Rijeke na Rujevici podnio ostavku na svoju dužnost.

"Ovo nema veze s upravom, ovo je moja odluka. Rekao sam da ću se maknuti ako ne budem zadovoljan i nesretan. Pritisci su preveliki. Nije ugodno doživjeti treći poraz zaredom. Igrači to neće osjetiti koliko ja osjećam jer je kod mene to drugačije nego kod njih", rekao je Kranjčar.

Dinamo je prije osam dana u Maksimiru izgubio od Osijeka sa 0-1 pretrpjevši tako prvi poraz u NHL na domaćem terenu nakon više od šest godina, da bi u srijedu u susretu 1. kola Lige prvaka izgubio od Lyona sa 0-3.

Kranjčar je 1. jula ove godine treći put stigao na klupu Dinama, ali se ovoga puta zadržao tek dva i pol mjeseca iako je izborio plasman u Ligu prvaka. Bez obzira na taj uspjeh opći je dojam bio kako Dinamo ove sezone igra ispod očekivanja, a prva rezultatska kriza bila je kobna za trenera.

Kranjčar je prvi put na klupu Dinama stigao 1994. godine, te se zadržao do 1996., a drugi je put vodio momčad tokom 1998. Prije svog trećeg dolaska u Maksimir uspio je 2002. godine sa Zagrebom osvojiti naslov prvaka Hrvatske, a od 2004. do 2006. bio je hrvatski izbornik i vodio je reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nakon devet odigranih kola u ovoj sezoni Dinamo zauzima treće mjesto na ljestvici sa 19 bodova, četiri manje od vodeće Rijeke, a tri od drugog Osijeka, dok četvrtom Hajduku bježi dva boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije