Southgate stao u odbranu igrača koji su promašili: Za sve sam kriv ja...

0
Radiosarajevo.ba
Southgate stao u odbranu igrača koji su promašili: Za sve sam kriv ja...
Foto: EPA-EFE / Southgate stao u odbranu igrača koji su promašili: Za sve sam kriv ja...

Selektor engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate preuzeo je u potpunosti odgovornost za poraz u finalu Europskog prvenstva od Italije koja je do naslova stigla boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Za Englesku su posljednja tri izvođača bili mladići Marcus Rashford, Jadon Sancho i Bukayo Saka koji nisu uspjeli pogoditi mrežu.

Brojni navijači su osouli 'drvlje i kamenje' prema selektoru nakon penal serije. Poslije meča on je preuzeo potpunu odgovornost kazavši kako igrači koji su promašili nisu krivi ni za šta.

"Pripremali smo se za to najbolje što smo mogli i to je moja odgovornost. Ja sam birao igrače koji će pucati", izjavio je Southgate za TV ITV.

"Nitko nije sam u toj situaciji. Odlučili smo napraviti zamjene na kraju utakmice. Pobjeđujemo i gubimo zajedno kao ekipa", dodao je engleski selektor koji je izvođenje odlučujućeg udarca s bijele tačke dao Bukayu Saku, jednom od najmlađih u reprezentaciji.

"Ja sam odlučio da će on pucati i to je potpuno moja odgovornost. Nije on kriv, ni Marcus ili Jadon. Radili smo na tome na treninzima i došli smo do tog redoslijeda. To je bila moja trenerska odluka. Uvijek postoji rizik, ali oni su bili najbolji. Kad uvodiš toliko napadača, onda to moraš napraviti kasno. Bila je kocka, ali da smo se kockali prije, mogli smo izgubiti već u produžetku", dodao je selektor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije