Solskjear: Manchester United može pobijediti u svakoj utakmici

Radiosarajevo.ba
Solskjear: Manchester United može pobijediti u svakoj utakmici
FOTO: Screenshot / Ole Gunnar Solskjear

Od dolaska Ole Gunnara Solskjeara na klupu Manchester Uniteda, slavni klub je nanizao četiri uzastopne pobjede, a Norvežanin vjeruje da da njegov tim može trijumfovati u svakom ogledu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Posljednjom pobjedom protiv Newcastle Uniteda rezultatom 2:0, Solskjear je postao prvi menadžer “crvenih đavola“, nakon slavnog Matta Busbyja, koji je startovao sa četiri vezana trijumfa u Premier ligi.

Sada ga u FA kupu čeka duel sa Readingom i mogao bi upisati petu pobjedu.

„Kada dođete u ovakav klub onda očekujete da pobjeđujete. A, kada pobijedite u četiri utakmice, onda očekujete da uradite isto i u sljedećoj. Mislim da možemo pobijediti u svakoj utakmici“, kazao je Solskjear za britanske medije.

Norvežanin je imenovan za privremenog menadžera, nakon što je nedavno Joseu Mourinhu uručen otkaz, dok klub ne pronađe trajno rješenje.

Kako bi došao na klupu svog bivšeg kluba u kojem je dobio status legende kao igrač, Solskjeara je posudio norveški Molde do kraja tekuće sezone.

To ukazuje da Molde očekuje da se Solskjear vrati. No, nekada sjajni napadač nakon pobjede nad Newcastleom je rekao da bi volio ostati u Unitedu i nakon završetka sezone.

„Nisam razgovarao ni s kim. Još je rano. Kada sam došao u klubu su bili otvoreni i iskreni kada je riječ o procesu traženja novog menadžera. Što ste duže ovdje, to više uživate. Kada bude objavljeno ime novog menadžera, bio to ja ili neko drugi, neka mu bude sretno“, istakao je norveški trener.

Utakmica trećeg kola FA kupa između Manchester Uniteda i Readinga igraće se danas na Old Traffordu sa početkom u 13.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije