Šok za Cristiana Ronalda: Mogao bi ostati bez milijardu dolara

0
Radiosarajevo.ba
Šok za Cristiana Ronalda: Mogao bi ostati bez milijardu dolara
Foto: EPA - EFE / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo zarađuje ogroman novac reklamiranjem raznih proizvoda i brendova, a upravo bi jedan takav angažman mogao da ga košta milijardu dolara.

Nedavno je u Sjedinjenim Američkim Državama podignuta kolektivna optužnica protiv Binancea, najveće berze kriptovaluta na svijetu.

Tužioci tvrde kako su njihovi klijenti u Binance uložili upravo zbog podrške koju je ovom brendu dao portugalski fudbaler.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Kao posljedicu ulaganja imali su samo gubitke, pojedinci su ostali i bez svega što su posjedovali. Sada traže da im se to nadoknadi.

Ronaldo je u saradnju sa Binanceom ušao u novembru prošle godine kada je Binanse objavio svoju prvu CR7 kolekciju nezamjenjivih tokena (NFT).

Najjeftiniji NFT iz CR7 kolekcije koštao je 77 dolara dok mu je sada, godinu dana kasnije, cijena oko jednog dolara.

Tužioci tvrde da je Ronaldo reklamama doveo do povećanja zanimanja za Binance od 500%. Osim toga, Ronaldo nije otkrio koliko je plaćen za reklamiranje, što je morao da uradi prema američkim zakonima. Za sada se o tužbi nisu oglasili ni Ronaldo ni Binance.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije