Šok u svijetu nogometa: Bivši igrač Arsenala u bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Šok u svijetu nogometa: Bivši igrač Arsenala u bolnici
Foto: Pexels / Ilustracija/Nogomet

Reprezentativac Švedske Kristoffer Olsson nalazi se u komi nakon što je primljen u bolnicu i za sada je sve informacije o njegovom stanju objavio Midtjiland čije boje brani.

Fudbaler koji je ponikao u omladinskoj školi Arsenala, a kasnije nosio dresove AIK, Krasnodara i Anderlehta, 2022. godine se vratio u danski klub. Na posljednjem susretu ga nije bilo u sastavu i to je bio povod da se mnogi zapitaju šta se dešava s njim.

Zbog toga se klub oglasio zvaničnim saopštenjem čime je stavljena tačka na spekulacije.

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić poslušao Dodika: Sabor srpskog naroda nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici

"U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristoffera Olssona osjećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svest u svom domu u utorak, 20. februara, i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gdje je hospitalizovan i na respiratoru", navodi se na početku saopštenja.

Zatim je pojašnjeno o čemu se radi i kakvo je njegovo stanje sada.

"Kristoffer Olsson ima akutnu bolest u vezi sa mozgom, koja nije posljedica samopovrjeđivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posljedica vanjskih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman. Od prijema, Kristoffer je okružen svojom užom porodicom i dijelovima osoblja FK Midtjiland, a liječe ga specijalisti iz ove oblasti.

FK Mitđiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumevanje, kako bi Kristoffer, porodica i doktpri dobili neophodan mir kako bi obezbedili što bolji Kristofferov oporavak. Svi u klubu su naravno duboko pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i naše misli i puna podrška za Kristofera", piše u saopštenju danskog kluba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije