Šok u Engleskoj: Brazilac vrijedan 100 miliona se kladio i namjerno dobivao žute kartone?

0
Radiosarajevo.ba
Šok u Engleskoj: Brazilac vrijedan 100 miliona se kladio i namjerno dobivao žute kartone?
Foto: X / Lucas Paqueta

Nogometna javnost u Engleskoj šokirala je vijest da je FA podigao optužnicu protiv zvijezde West Hama i reprezentacije Brazila Lucasa Paquete (26) zbog umiješanosti u klađenje.

Nedavno je Manchester Evening News pisao kako će Paqueta, koji je ove sezone odigrao 37 utakmica i u njima zabio 8 te asistirao za 7 golova, biti glavna meta Manchester Cityja u ljetnom prijelaznom roku u poslu koji bi mogao biti težak 100 miliona eura. Ipak, optužbe za klađenje mu mogu uništiti transfer karijere.

Pep Guardiola želio je Paquetu dovesti već u ljeto 2023., no transfer nije realiziran zbog toga što je FA tada već pokrenuo istragu nogometaša zbog navodnog kršenja pravila o klađenju. Ugledni Athletic navodi da će Paqueta doći u City samo ako bude oslobođen optužbi, a transfer će ovisiti i o potencijalnim odlascima drugih igrača.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Brazilac je navodno već dogovorio dio uvjeta s prošlosezonskim osvajačima Lige prvaka, Premier lige i FA kupa. Engleski novinari čak tvrde da ga je Guardiola na početku sezone, u međusobnoj utakmici, pozvao kako bi se rukovao s njim i ostatkom trenerskog stožera. Međutim, tada su počela nagađanja da će Paqueta biti suspendiran zbog klađenja, pa je City odustao od posla, objavio je SC Sport.

Veznjak je navodno namjerno dobivao kartone u nekim utakmicama Premier lige jer se prethodno kladio da će on na njima požutjeti. Paqueta to odlučno negira:

"Izuzetno sam iznenađen i uzrujan jer je FA odlučio optužiti me. Devet mjeseci surađivao sam u svakom koraku njihove istrage i davao sve informacije koje sam mogao. Poričem optužbe u cijelosti i borit ću se svakim dahom da skinem ljagu sa svog imena", rekao je Paqueta.

Bivši igrač Milana, Lyona i Flamenga je također dodao, "zbog procesa koji je u tijeku, neću davati daljnje komentare."

Paquetu se tereti da je namjerno dobivao žute kartone na utakmicama protiv Leicestera 12. novembra 2022., Aston Ville 12. marta 2023., Leedsa 21. maj 2023. i Bournemoutha 12. augusta 2023. Pojavile su se i snimke tih situacija:

Prema podacima Transfermarkta, Manchester City je samo za jednog igrača isplatio 100 ili više miliona eura. Bio je to Jack Grealish, koji je 2021. stigao iz Aston Ville za 117.5 miliona eura. Drugi najskuplji igrač je hrvatski defanzivac Joško Gvardiol, plaćen 90 miliona eura prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije