Drama na Tušnju: Sloboda izjednačila u posljednjoj minuti, velika pobjeda Borca

Radiosarajevo.ba
Drama na Tušnju: Sloboda izjednačila u posljednjoj minuti, velika pobjeda Borca
Facebook / Šok na Tušnju: Sloboda izjednačila u posljednjoj munuti, velika pobjeda Borca

Utakmicama Borac – Zvijezda 09 (1:0) i Sloboda - Široki Brijeg (2:2) kompletirani su susreti prvog dana 2. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U oba večernja susreta pratili smo zanimljiv nogomet, a samo je nedostajalo da vidimo više golova. No, i ovih pet je bilo dovoljno, s obzirom na to da su timovi tek na drugoj etapi premijerligaškog karavana.

U Banjoj Luci, Borac je nakon remija na Grbavici u prošlom kolu (0:0) večeras obradovao navijače u duelu sa Zvijezdom.

Borac je poveo u 24. minuti. Nakon kornera slabo je reagirao golman Manojlović, a Vranješu nije bilo teško da glavom pogodi za 1:0.

Na Tušnju smo vidjeli čak četiri gola. Široki Brijeg je nakon poraza od Čelika (0:1) na Pecari, večeras obradovao navijače, te iz Tuzle odnio bod.

Krenimo redom...

U 33. minuti sijevnula je brza kontra Širokobriježana. Lopta je došla do Bagarića koji se majstorski oslobodio svog čuvara i doveo je goste u vodstvo od 1:0.

Kada se očekivao kraj prvog dijela igre, Sloboda je izjednačila. Amer Bekić je šutirao sa 25 metara, nije najbolje reagovao ni Martin Zlomislić i Tuzlaci su poravnali na 1:1.  

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Široki je ponovo poveo. Ćorić je proigrao Jovića, koji je iz okreta odlično šutirao sa desetak metara i matirao Lakića za 1:2.

Kada se očekivao kraj susreta, Sloboda je izjednačila u 92. minuti za konačnih 2:2. Strijelac je bio Maksimović. 

Danas ranije, Željezničar je iz Doboja kod Kaknja donio tri boda (2:0), dok je Radnik napunio mrežu Tuzla Cityja (3:0).

Nedjelja

Od 20.00 sati:

HŠK Zrinjski Mostar - FK Velež Mostar

Od 20.30 sati:

FK Čelik Zenica - FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije