Smjena Samira Hurem podigla mnogo prašine: Reagovali Ismir Mirvić i Ajla Alimanović

2
Radiosarajevo.ba
Smjena Samira Hurem podigla mnogo prašine: Reagovali Ismir Mirvić i Ajla Alimanović

Samira Hurem je nakon 13 godina smijenjena s mjesta selektorice ženske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Službeni razlog nije objavljen, već je NSBiH samo objavio kako će sada već bivšu selektoricu Zmajica zamijeniti Selver Hodžić. 

Samira Hurem je inače i trenerica najuspješnijeg ženskog kluba u BiH SFK 2000, koji ima istu vlasničku strukturu kao i FK Sarajevo. Povodom otkaza za Hurem, posebnu podršku su bivšoj Zmajici uputili upravo iz Bordo tima.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Oglasio se prvo klub, objavom na Instagramu, gdje su napisali: "Kada pomislite na ženski fudbal u BiH, pomislite na Samiru Hurem. Svojom energijom, posvećenošću i velikim odricanjem Samira je napravila velike stvari. 

Trenerice, hvala vam na svemu što ste uradili za našu reprezentaciju. Historija je već napisala vaše ime i brojevi ne lažu. Primjer ste mnogima, liderski i etički."

Podršku je pružio i predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić. On je, također na Instagramu, napisao: 

"Selektorice, Bosna i Hercegovina ne zna šta je izgubila. Istinska ste legenda bh. ženskog nogometa i primjer kako se bori za državni dres.

Kao Bosanac i Hercegovac ponosan sam na sve što ste svojim rukama napravili kada niko nije vjerovao u vas. Zaslužujete mnogo više i imate moju bezrezervnu podršku u daljoj izgradnji SFK 2000 kao velikog evropskog ženskog nogometnog kluba. Glavu gore!"

Najžešća u kritikama je bila bivša direktorica FK Sarajevo, Ajla Alimanović. Ona je povezala otkaz za Samiru Hurem s objavom 'rata' Bordo tima zbog izrazito lošeg stanja u bh. nogometu, koji je 'nastupio' nakon sudijskog skandala u meču između Sarajeva i FK Borac u polufinalu Kupa BiH. 

"Pokušaji dalje demonstracije moći i smjena svih ljudi unutar Saveza koji imaju veze sa FK Sarajevo i njegovim ženskim timom su dobra stvar. Samira Hurem je odlično povezana u evropskom ženskom nogometu, a koji ima posebnu važnost u UEFA-i i FIFA-i.

Sigurno je da će se njen glas poslušati i odjeknuti i to je dobro jer će se konačno skrenuti pažnja na ključne probleme u bh. nogometu - korupcija. Monopolsko odlučivanje i nepotizam su samo vrh ledenog brijega", poručila je Alimanović.

"Nemam više direktnih veza sa Sarajevom, ali ovo je pitanje odluke i ultimativnog odabira strane na kojoj si. Šutnja znači odobravanje. Sredine nama i svako ko ima imalo obraza i časti će javno podržati borbu za ozdravljenje bh. nogometa", napisala je Alimanoviću te pružila direktnu podršku za Hurem. 

Status Ajle Alimanović
Foto: Kolaž: Status Ajle Alimanović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije