Službeno predstavljen: Salihamidžić sportski direktor Bayerna, ugovor do 2020.

Radiosarajevo.ba
Službeno predstavljen: Salihamidžić sportski direktor Bayerna, ugovor do 2020.
Kada su u klupske prostorije Bayerna, pred novinare u 17.18 sati, ušli Hasan Salihamidžić, Ulli Hoeness i karl Heinz-Rummenige, nestala je i posljednja nedoumica.

Hasan Salihamidžić službeno je potvrđen kao novi sportski direktor Bayerna! Bivši bh. repreztentativac potpisao je ugovor do 2020. godine.

"U Bayern smo doveli osobu koja dobro poznaje naš klub. On je ovdje nastupao godina kao profesionalni fudbaler. Protiv Salihamidžića ne bih volio igrati", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenige.

Salihamidžić je odigrao 234 bundesligaške utakmice za Bayern (1998-2007), bio je dio legendarnog tima koji je osvojio Ligu prvaka 2001. godine, a trenutno je ambasador brenda Bayern.

Nije krio zadovoljstvo što se vratio u Säbener Strasse.

"Bayern je za mene sve, to je klub s kojim  sam se mogao 100 posto identificirati. Znao sam uvijek da ću se vratiti u klub. Bit ću na raspolaganju igračima 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici", poručio je Braco.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije