Slučaj "Gigović" potresa NSBiH, hoće li se odgoditi kolo Premijer lige BiH

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj "Gigović" potresa NSBiH, hoće li se odgoditi kolo Premijer lige BiH
Printscreen / Miloš Gigović

Nogometni savez Bosne i Hercegovine potresa novi skandal - slučaj sudije Miloša Gigovića, koji je u 10. kolu m:tel Premijer lige BiH drastično oštetio Fudbalski klub Velež u Banjoj Luci (0:2), doveo je u pitanje nastavak takmičenja. 

Kako sada stvari stoje, nije isključeno da dođe do prekida Premijer lige i Kupa BiH, upravo zbog sudije Gigovića!

Na sjednici Komiteta za sudije i suđenje NSBiH odvijala se prava drama, jer trojica članova (Zoran Rebac - Mostar, Ibrahim Hasanbegović - Sarajevo i Muamer Bureković - Zenica) za studiju Gigovića traže najtežu kaznu. 

Kako portal Radiosarajevo.ba saznajte, Rebac, Hasanbegović i Bureković za perfidno suđenje Gigovića traže kaznu od najmanje 10 utakmica, jer je sudija iz Bosanske Gradiške već jednom, zbog sličnih grašaka, bio suspendiran 10 susreta. 

S druge strane, drastičnoj kazni za skandaloznog Gigovića protivili su se Dragan Banjac i Ognjen Valjić, dvojica članova Komiteta iz Banje Luke, dok je Miro Hrkač iz Širokog Brijega bio suzdržan.
 
Ključno pitanje je - ko je Gigoviću obećao da "pogura" Borac, a da će ga potom neko iz NSBiH spasiti sigurne suspenzije. 
"Više nije stvar Gigovića, već je stvar principa da neću doći na narednu sjednicu dok Miloš ne bude kažnjen", kazao je na naš portal jedan od članova ove komisije. 
 
Zbog slučaja "Gigović" nisu određene sudije za 11. kolo Premijer lige BiH, kao i narednog kola Kupa BiH, što je dovelo NSBiH u situaciju da će možda morati odgoditi nastavak sezone. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije