Sloboda pobijedila Olimpik, neriješeno u Doboju kod Kaknja

0
Radiosarajevo.ba
Sloboda pobijedila Olimpik, neriješeno u Doboju kod Kaknja
Foto: FK Sloboda Tuzla / FK Sloboda Olimpik

Sloboda je došla do veoma značajne pobjede nad Olimpikom u današnjem susretu 29. kola Premijer lige BiH, odigranom na Tušnju.

Tuzlaci su već u uvodu jasno pokazali da žele sva tri boda, a pogodak postižu u 13. minuti. Odlično je centrirao Predragović, a na pravom mjestu u petercu gostiju bio je stoper Emir Jusić, koji glavom šalje loptu u mrežu Vukova.

Zatim je bilo nekoliko poluprilika na obje strane, veća uzbuđenja su izostala.

U drugom poluvremenu tempo igre je, paradoksalno, još više opao. Igrači Olimpika nisu uspjevali ozbiljnije zaprijetiti Goluboviću, čak je konkretnije šanse imala Sloboda, koja je uglavnom prijetila iz kontranapada.

Tek pred sami kraj meča utakmica je “oživjela”, dvije sjajne prilike za Olimpik imao je rezervista Karić. No, do novog pogotka ipak je došla domaća ekipa, nakon sjajne kontre Mišković je matirao Hadžića za konačnih 2:0.

Sloboda je tako ostvarila pobjedu kojom je praktično eliminisala sve dileme u vezi opstanka, s obzirom da sada ima čak 12 bodova više od predzadnje Krupe. Ekipu Olimpika, pak, očekuju četiri kola neizvjesnosti do kraja sezone…

Sloboda – Olimpik 2:0 (Jusić 13′, Mišković 94′)

Stadion Tušanj u Tuzli. Glavni sudija: Antoni Bandić (Grude)

SLOBODA: Golubović, Jusić, A. Beganović, Kurtalić (Leko), Osmić, Ilić, Balić, Husejinović (Mišković), Dž. Beganović, Mujagić (Đorđić), Predragović.

OLIMPIK: Hadžić, Milović, Horić, Perišić, Hadžanović, Dujmović (Mahmutović), Hasanović (Karić), Čurjurić, F. Handžić (Cruz), Šišić (Lekanić), Osmanović.

Mladost i Radnik su se danas u Doboju kod Kaknja sastali u meču 29. kola Premijer lige BiH, a utakmica je završena bez golova (0:0).

Tako su ekipe podijelile bodove, a taj ishod pretjerano ne odgovara ni jednim ni drugim. Svakako, u boljoj poziciji je ostala Mladost koja je na šest bodova od opasne zone, ali sada mora navijati za Borac u duelu protiv Krupe kako joj tim iz kanjona Tijesno u slučaju pobjede ne bi prišao na samo tri boda zaostatka.

S druge strane, Radnik je ostao na dnu tabele sa 22 boda. Toliko ima i pomenuta Krupa, ali Bijeljinci imaju slabiju gol razliku.

Nismo danas vidjeli pretjerano kvalitetnu fudbalsku predstavu, o čemu dovoljno govori i nepopularan rezultat od 0:0, a oba tima su imala nekoliko prilika.

Prva na utakmici viđena je u 15. minuti kada je Anel Dedić šutira sa svega nekoliko metara, ali Luka Bilobrk spašava gol Radnika. Deset minuta poslije Emil Velić istrčava sa svog gola i interveniše ispred Mateja Jelića.

U 34. šansi sjajna šansa za Mladost. Prvo je šutirao Pavle Dejanović, odbrana ga je izblokirala, da bi onda nakon šuta Amera Hiroša Ivan Šubert spasio gol Radnika. Prvo poluvrijeme je tako u potpunosti pripalo Mladosti, koja je i u posljednjih deset minuta bila bolja, ali do gola nije uspjela da stigne.

Nastavak je donio i manje uzbuđenja na ovom meču, igralo se dosta tvrdo i do samog finiša nije viđena gotovo nijedna prava šansa. Iskusni Velibor Đurić je u 55. minuti iz slobodnjaka s 25 metara šutirao pravo u Velića, a i deset minuta poslije je prijetio isti igrač. Ponovo bezuspješno.

U 73. minuti poluprilika za Mladost. Hiroš je na kraju šutirao s ivice kaznenog prostora, ali Bilobrk je odbranio. Nova prilika za Mladost viđena je u 83. minuti, a tada se ponovo istakao iskusni Bilobrk izvrsnom intervencijom kada je zaustavio šut Dedića.

Do kraja nije bilo promjena i završilo je 0:0, pa su timovi podijelili bodove.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Mladost DK – Radnik 0:0

MLADOST: Velić, Alić, Sadiku, Mahmić, Šabanović, Begić, Žulj, Dejanović, Dedić, Hiroš, Hadžić.

RADNIK: Bilobrk, Simonović, Šubert, Sušić, Filipović, Popara, Jelić, Gogić, Motika, Vušurović, Karić.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije