Sloboda i Sarajevo podijelili bodove: Spominjalo se ime Vedrana Puljića

Radiosarajevo.ba
Sloboda i Sarajevo podijelili bodove: Spominjalo se ime Vedrana Puljića
Arhiv / S jedne od utakmica Slobode i Sarajeva

Nogometaši Slobode i Sarajeva podijelili su bodove igrajući 1:1, u zanimljivoj utakmici koja je odigrana danas na Tušnju.

S ovim remijem tim s Koševa se učvrstio na prvoj poziciji tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon 14 odigranih kola i u odnosu na drugoplasirani Željezničar sada imaju dva boda prednosti.  

Fudbaleri Sarajeva poveli su golom Amara Rahmanovića, nakon ubačaja Dušana Hodžića. Rahmanović nije slavio svoj gol, s obzirom na to da je nekad igrao za Slobodu. Igrala se 11. minuta. 

Pred sami kraj prvog dijela igrali Slobode stigli su do pogotka. Samir Bekrić je zatresao mrežu Sarajeva, ali je sudija poništio gol Tuzlaka zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio Tony Livančić.

Nakon što je poništen pogodak, uslijedila je bura protesta domaćih nogometaša iako je odluka sudija bila aspolutno tačna.

Sloboda je do gola stigla u 57. minuti. Amer Bekić sjajno stigao do lopte i petom uposlio Samira Bekrića koji je elegantno pogodio mrežu Bordo tima.

Do kraja susreta oba tima su imali prilike da dođu do tri boda, ali se rezultat nije mijenjao, iako je sudija susret produžio za čak šest minuta.

Inače, oba tima imaju podršku svojih najvjernijih navijača. Nakon što su navijači Sarajeva stigli na stadion, skandirali su ime Vedrana Puljića, a u tome su im se pridružili i navijači domaćeg tima. To je svakako jedan od ljepših momenata na inače odličnoj nogometnoj predstavi na Tušnju. 

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije