Slišković: Zrinjski se nije oprostio od titule

Radiosarajevo.ba
Slišković: Zrinjski se nije oprostio od titule
/ Blaž Slišković
Nakon večerašnje pobjede Željezničara nad Zrinjskim, prvi se predstavnicima medija obratio trener gostiju Blaž Slišković, koji je čestitao igračima i treneru Željezničara na pobjedi.

"Čestitam treneru i igračima Željezničara na zasluženoj pobjedi. Bili su svih 90 minuta bolja ekipa i sasvim zasluženo pobijedili", rekao je Slišković i potom odgovorio na pitanje da li ga je Slavko Petrović iznenadio na večerašnjem susretu.

"Očekivao sam da će Petrović staviti Bekrića u tim jer je domaći igrač i ima motiv više pred svojim igračima, kolegama i navijačima. Odigrao je kvalitetno, nekih iznenađenja s te strane nije bilo tako da kažem, i da je Blagojević počeo, ništa se ne bi promijenilo. Bekrić je u Tuzli odigrao kvalitetnih 10-15 minuta i vjerovatno je to presudilo. Blagojević je igrao malo više i vjerovatno je Petrović računao na svježinu".

Slišković ističe da se Zrinjski nije oprostio od titule.

"Nije se Zrinjski oprostio od titule. Biće teško u sljedećoj sedmici, dolazi nam Sarajevo. Nije isto biti drugi i treći. Sigurno da smo bili zadovoljni sa bodom jer nas ovaj poraz udaljava od titule, ali ima još tri kola tako da ćemo vidjeti''. Zrinjski se teško snalazi na postavljenu odbranu, potvrdio je trener Plemića. ''Ispostavilo se da je Zrinjskom teško igrati na postavljenu odbranu. Ne dajemo puno golova. Mi imamo problema sa bočnim igračima jer nisu u formi, ni Todorović, ni Jović. Od njih se očekuje mnogo više tako da je tu veći problem nego u sredini. Sva tri špica su realizacijski van forme, mi nešto igramo, ali kada je u pitanju realizacija, tu zaostajemo. Nemanja Bilbija nije na razini onoga što može, tako da su tu ti problemi", zaključio je trener Zrinjskog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije