Petrović: Odškrinuli smo vrata tituli, ali imamo još tri utakmice

Radiosarajevo.ba
Petrović: Odškrinuli smo vrata tituli, ali imamo još tri utakmice
Poslije pobjede FK Željezničar protiv Zrinjskog u sedmom kolu Lige za prvaka održana je konferencija za novinare.

"Jedna strahovito teška i napeta utakmica, i za igrače, i za trener i za publiku. Moja ekipa je zaista izgarala svih 90 minuta. Imali smo jednog kvalitetnog protivnika koji je kroz posjed lopte pokušao da dođe do šansi. Mislim da smo u prvom dijelu dominirali, meni je ovo ličilo na šahovsku partiju, jedan segment koji može da služi za školovanje jer mislim da su obje ekipe na taktičkom nivou odradili fantastično svoj posao. Žao mi je zbog primljenog gola, Vedran je imao tu loptu", rekao je Petrović.

Istakao je da ako igrači sagledaju koliko su grešaka imali u prethodnim utakmicama, sigurno je da je Vedran imao pravo na kiks.

"Odškrinuli smo vrata tituli, ali imamo još tri utakmice tako da ovo što smo do sada uradili, ja sam presretan. Divim se svojim igračima koji su u augustu bježali tri boda 11. ekipi na tabeli, a sada su tri boda ispred drugog. Nadam se da se naš put neće zaustaviti.

U prvih 15-ak minuta Boccaccini je napravio tri greške i sigurno da mi imamo nekoliko kvalitetnih štopera. Zbog povrede jednog štopera, morali smo mijenjati, ali i inače je bilo govora da štoper se promijeni jer su odigrali strahovito puno utakmica. Vratili smo se u defanzivi na stare vode tako da sam optimističan pred nastavak prvenstva. Protivnik je promijenio sistem u drugom dijelu i morali smo to zatvoriti. TU smo se puno trošili, tranzicija nije bila kvalitetna, ali mora se reći da kroz sistem kroz koji mi igrači, 4-2-3-1 tu nastaje problem u tranziciji. Ja od svoje ekipe ne tražim veliki posjed lopte", završio je Petrović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije