Još jedan slavni fudbaler Barcelone optužen: Prijeti mu 10 godina zatvora

Radiosarajevo.ba
Još jedan slavni fudbaler Barcelone optužen: Prijeti mu 10 godina zatvora
Čovjek koji je četiri puta bio najbolji fudbaler godine na cijelom afričkom kontinentu suočava se sa optužnicom za neplaćanje poreza, zbog čega mu prijeti dugogodišnji boravak u zatvoru, ukoliko ga sud proglasi krivim.

Samuel Eto'o, jedan od najpoznatijih bivših fudbalera Barcelone, mogao bi tako dobiti kaznu od 10 godina zatvora, tvrde ugledne španske novine El Pais, čiji novinar kaže da španski tužioci optužuju ovog napadača da je izveo poresku prevaru za vrijeme igranja u Barceloni, prenosi svjetski poznati nogometni portal Goal.

Ovaj 35-godišnji napadač, koji trenutno igra za turski tim Antalyaspor optužen je kako je državu prevario za čak 3,46 miliona eura poreza, a u vezi sa porezom koji je trebao platiti za svoje sponzorske ugovore između 2006. i 2009. Godine. To bi ga moglo koštati kazne od 14 miliona eura i čak 10 godina života „iza rešetaka“.

Ovo je još jedna u nizu optužbi protiv igrača Barcelone, a sve u vezi sa utajom poreza. Prvenstveno je osuđena zvijezda Barcelone, Lionel Messi koji je zaradio 21-mjesečnu suspenziju zbog utaje poreza, a zatvorsku kaznu je izbjegao samo zbog čistog dosjea. Drugi u nizu „neplatiša“ poreza je Neymar, koji je ovih dana optužen za slično krivično djelo, što bi moglo značiti da definitivno sa porezom u Barceloni nešto nije uredu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije