Slavni nogometaš prinudno se penzionisao zbog povrede: 'Ovo je izuzetno tužan dan za mene'

0
Radiosarajevo.ba
Slavni nogometaš prinudno se penzionisao zbog povrede: 'Ovo je izuzetno tužan dan za mene'
Foto: Screenshot/Twitter / David Silva

Sjajni španski nogometaš David Silva (37), objavio je službeno tokom četvrtka, 27. jula, kako zbog teške povrede odlazi u nogometnu penziju.

Na pripremama Real Sociedada Silva je teško povrijedio koljeno, dogodila mu se ruptura ligamenata, a s obzirom da je oporavak od takve povrede težak i dugotrajan, Silva je odlučio već sada reći zbogom nogometu.

"Ovo je izuzetno tužan dan za mene. Opraštam se od nogometa kojem sam posvetio cijeli život. Na tom nogometnom putu sam upoznao mnoge sjajne ljude i mnogi od njih će mi nedostajati", rekao je Silva opraštajući se od nogometa u kojem je ukupno odigrao 784 utakmice te pritom postigao 124 pogotka uz 154 asistencije.

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

U posljednje skoro dvije decenije bio je jedan od najboljih svjetskih veznih igrača, a ujedno i jedan od ključnih članova španske reprezentacije koja je postala svjetski i dva puta europski prvak. Za reprezentaciju je skupio 125 nastupa te je postigao 35 pogodaka.

Karijeru je počeo u Valenciji, a potom je igrao za Eibar, Celtu, Manchester City i Real Sociedad. Pogotovo ostaju u pamćenju njegove sjajne igre u dresu Manchester Cityja s kojim je osvojio četiri naslova pobjednika Premier lige i dva FA kupa, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije