Slavni fudbaler tvrdi: "Španija je namjerno izgubila utakmicu - a znam i zašto"

0
Radiosarajevo.ba
Slavni fudbaler tvrdi: "Španija je namjerno izgubila utakmicu - a znam i zašto"
Foto: Anadolija / Japan - Španija

Španija je namjerno izgubila od Japana kako bi izbjegla Brazil u četvrtfinalu, tvrdi slavni fudbaler Hugo Sanchez.

Bivšeg napadača Real Madrida, koji je igrao na tri Svjetska prvenstva za Meksiko, reporter ESPN-a upitao je: "Uvjeravate me da je Španija namjerno odigrala ovako kako bi izbjegla Brazil?"

Na što je on rekao: "Uvjeravam vas. Nisam bio tamo i ne razmišljam o Luisu Enriqueu, ali on je razmišljao o tome koji je najbolji način da izbjegne Brazil u četvrtfinalu. Da, postojao je rizik, ali je ovaj rizik bio vrijedan. Nije da se boje Brazila, ali ga poštuju."

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Nevjerovatna drama u Kataru: Malo je nedostajalo da Španija ode kući sa Mundijala

Nevjerovatna drama u Kataru: Malo je nedostajalo da Španija ode kući sa Mundijala

Kad su novinari podigli obrve na ovu rečenicu, Sanchez je dodao: "Trener to nikada neće priznati. Menadžeri ne govore: 'Pustio sam ih da pobijede'."

Španija je povela golom Alvara Morate u 11. minuti, no Japanci su okrenuli preko Ritsua Doana i Aoa Tanake u 48. i 51. minuti.  Kostarika je u drugoj utakmici grupe E od 70. do 73. minute vodila protiv Njemačke te bi, da je ostao takav rezultat, ispala i Španija, a prošli bi Japan i Kostarika.

Luisa Enriquea su prije utakmice pitali o mogućnosti da Španija izgubi od Japana, ali on je istaknuo mogućnost pobjede Kostarike, kazavši: "Postavili smo si to pitanje, ali s profesionalne tačke gledišta možete zamisliti da je 0-0 u obje utakmice u 95. minuti i pogode Japan i Kostarika i mi ispadamo.'

/ Anketa

Ko će biti novi prvak svijeta na Mundijalu u Kataru?
Rezultati

Španija sada igra protiv Maroka. Prođu li dalje, u četvrtfinalu će se vjerovatno susresti s Portugalom – što je utakmica zbog koje teoretičari zavjere bacaju sumnju na poraz od Japana.

Inače, Brazil mnogi smatraju favoritom za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Tablice omogućuje Sofascore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije