Slavni Deportivo La Coruna ispao u treću ligu Španije

Radiosarajevo.ba
Slavni Deportivo La Coruna ispao u treću ligu Španije
Foto: EPA / Deportivo La Coruna

Deportivo La Coruna, nekada velikan španskog nogometa koji je u ne tako davnoj prošlosti bio stalan u Ligi prvaka, naredne godine će igrati u trećoj španskoj ligi - Segundi B.

Ova ekipa iz Galicije sinoć je trebala igrati svoj meč s Fuenlabradom, ali pošto je čak sedam igrača ove ekipe zaraženo koronavirusom susret je odgođen. Situacija za Deportivo bila je još teža s obzirom na to da je njihov opstanak zavisio od rezultata drugih davljenika

Naime, igrači i uprava Deportiva su se nadali lošem rezultatu Lugoa i Albacetea kako bi eventualnom pobjedom nad Fuenlabradom sebi osigurali opstanak u drugoj ligi. Međutim, obje navedene ekipe su upisale pobjede, a Deportivo svoju utakmicu nije ni odigrao.

Valja napomenuti i to da je Deportivo La Coruna prije 20 godina bio prvak Primere i ovo će biti prvi put u 73 godine da jedan osvajač La Lige ispada u treći rang nacionalnog takmičenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije