Slavlje se vratilo na Koševo: Sarajevo nadigralo Slobodu

A. S.
Slavlje se vratilo na Koševo: Sarajevo nadigralo Slobodu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sa prvog meča Sarajevo - Sloboda na Koševu

Nogometaši Sarajeva slavili su pobjedu u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH, u susretu odigranom na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu protiv Slobode.

Tim s Koševa je u prvom meču došao do pobjede od 2:0, a odluka o putniku u polufinale past će u revanš susretu koji se igra u Tuzli.

Ljubitelji nogometa koji su se zaželjeli Premijer lige, a posebno navijači Sarajeva, uživali su u dobroj predstavi pod palicom novog trenera Aleksandra Vasoskog.

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Konaković tvrdi da mu neko "pakuje": Željeli su mene napraviti 'crnom kravatom' i da sam nalogodavac

Sa meča Sarajevo - Sloboda  - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sa meča Sarajevo - Sloboda

Prvo poluvrijeme

Sarajevo je u vodstvo došlo već u četvrtoj minuti. Strijelac je bio Hamza Čataković. Lopta je nakon kornera došla do napadača Sarajeva, koji je iz neposredne blizine rutinski poentirao.

Bordo tim je napadao svih 45 minuta prvog dijela. Od boljih prilika u prvom poluvremenu izdvajamo pokušaj Nedima Hadžića. Igrala se 23. minuta, a tada se iskazao golman Belmin Dizdarević.

Nakon toga do kraja prvog poluvremena gledali smo miran period igre, a pred kraj poluvremena novo uzbuđenje i crveni karton.

U svlačionicu je ranije morao trener Slobode Mladen Žižović, koji je isključen zbog prigovora sudiji Frani Jeliću.

Drugo poluvrijeme

U 48. minuti nova radost navijača Sarajeva. Dupovac je šutirao glavom nakon kornera, Bukvić odbranio, ali na pravom mjestu je iskusni Ahmetović koji šalje loptu u mrežu Tuzlaka za 2:0.

Poslije vodstva Sarajeva od 2:0, ighra se smirila. Treneri su iskoristili izmjene i pokušali sa igračima s klupe doći do promjene rezultata.

Tim s Koševa i novi trener Vasoski pokazali su novo lice Sarajeva i navijači Bordo tima mogu biti zadovoljni sa igrama sezone. Svakako najava - lijepog proljeća.

Revanš susret se igra u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije