Petrović: Nadam se da će prednost s tribina biti prednost i na terenu

Radiosarajevo.ba
Petrović: Nadam se da će prednost s tribina biti prednost i na terenu
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s gradskim rivalom Fudbalskim klubom Sarajevo.

"Mislim da je ovaj derbi u jednoj sasvim drugoj situaciji nego prva dva. Obje ekipe su ispunile osnovni plan - odlazak u Europu, tako da mislim da bi ova utakmica mogla imati sasvim drugačiji karakter. Mislim da će obje ekipe izaći maksimalno ofanzivno i možda ćemo naše sladokusce nagraditi jednom dobrom partijom. Nadam se da će naši navijači biti za nijansu zadovoljniji, jer ćemo pokušati osvojiti tri boda. Što se tiče igračkog kadra, mislim da obje ekipe neće imati problema. Očekujem otvorenu igru", rekao je Slavko Petrović i dodao:

"Mislim da na jednoj ovakvoj utakmici umor nikada ne utječe, jer se na takvim utakmicama nikada ne zna. Imali ste situaciji kada je jedna ekipa u vrhu tabele, a druga nije, međutim to nije nikakva prednost. Zna se koliko je ova utakmica bitna i mislim da će svi igrači dati 100 posto na terenu", istaknuo je Petrović.

"To je bila jedna sasvim druga situacija u prošlom derbiju. Mi smo tada varirali, počeli smo s katastrofalnog devetog mjesta. Imali smo ogromne oscilacije, jednostavno nismo dobro odigrali tu utakmicu. Ipak, doći s devetog na prvo mjesto je definitivno dobro za samopouzdanje igrača. Neki su čak sumnjali da ćemo doći do Europe. Tako da zaista u utakmicu možemo ući bez opterećenja i nadam se da ćemo vršiti permanentan pritisak", rekao je Petrović.

"Sigurno da je podrška s tribina bitna za svaku ekipu. Pokazali smo ovdje već u nekim utakmicama da podrška može ponijeti ekipu. Protiv Slobode smo odigrali kvalitetno. Nadam se da će prednost s tribina biti prednost i na terenu. Ako nekada zastanemo na terenu, nadam se da će nas to pogurati ka naprijed. Ipak, sve se dakle odvija na terenu", dodao je Petrović.

"Teško je reći koji bi igrač mogao presuditi. Sigurno da imamo dosta igrača koji mogu 'planuti' i riješiti utakmicu individualno. Od nekih treneri i očekuju dobre partije. Nadam se da će se moja ekipa prezentirati ovdje kao, recimo, protiv Radnika ili Slobode. U takvom stanju imamo velike šanse", rekao je Petrović.

Nakon Petrovića predstavnicima medija obratio se i Zajko Zeba.

"Ovo je najvažnija utakmice cijelog prvenstva i ove naše države. Derbiji su specifične utakmice, pogotovo za djecu Želje i djecu Sarajeva i one koji su iz grada. Drago mi je da ću ponovo igrati derbi, imam pozitivan skor i nadam se da ću tako i nastaviti. Sutra očekujem da nastavimo taj niz, ako Bog da."

"Hvala Bogu, noga je mnogo bolje. Dobro se osjećam i ne boli me mnogo. Mislim da će sutra biti baš bez bolova."

"Iskreno, meni je drago što se poraz desio u Širokom Brijegu ako je već morao, jer imamo popravni. To nije loš rezultat za nas, ali o tome ćemo misliti od nedjelje. Trenutno razmišljamo samo o derbiju, no možemo se nadati finalu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije