Petrović: Žerić je veliki talent i mnogo očekujemo od njega u budućnosti

Radiosarajevo.ba
Petrović: Žerić je veliki talent i mnogo očekujemo od njega u budućnosti
/ Fena
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u 13. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekati Fudbalski klub Olimpic.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj se prisutnima obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović. 

"Samo što smo uspjeli arhivirati prethodnu utakmicu, dolazi nam sljedeća. Ekipa je imala slobodan dan, a danas imamo završni trening i s nestrpljenjem očekujemo sljedeću utakmicu, gdje želimo nastaviti naš niz nepobjedivosti. Naš cilj je samo jedan - osvojiti tri boda. Mislim da će oni izaći u standardnom sastavu. Za nas se pikaju samo tri boda i mislim da će ekipa koja je bila pošteđena Kup utakmice biti maksimalno spremna. Pripremamo se i za sljedeće utakmice, u Kupu i za utakmicu u Širokom Brijegu."

"Mislim da možemo očekivati sličnu postavu kao u prošloj prvenstvenoj. Imamo dva suspendirana igrača, Siniša i Boccaccini. Što se tiče igrača koji su iz drugog plana odigrali utakmicu u Kupu, mogu reći da su odigrali dobro. Bio nam je cilj da u prvoj utakmici imamo dobar rezultat i taj cilj smo ostvarili. Ekipa je izašla na teren jako ozbiljno i mnogi su zadovoljili. Ima i nekih koji nisu, a ne bih o imenima."

"Moj početak ovdje je bio jako trnovit i težak, ekipa nije imala dovoljno samopouzdanja, ali kroz ovaj niz utakmica smo dokazali da smo izašli iz te psihičke krize. Normalno je da je cilj tri boda. Normalno da još nemamo taj neki kontinuitet koji ja očekujem od ekipe. Očekujem jedan lijep fudbalski ambijent uz dosta golova."

"Žerić je za mene jedan veliki talent. Moj dolazak za njega je bio jedan nesretan trenutak, jer je bio dugo povrijeđen, a imao je i obaveza u reprezentaciji, tako da nije imao taj kontinuitet. Želio sam da ga konačno vidim i momak je odradio jedan jako dobar posao, pokazao je da je veliki talent i da na njega možemo računati u budućnosti. On ima velika opterećenja, trenira s nama, s reprezentacijom, s juniorima. Od njega možemo mnogo očekivati u budućnosti."

Petrović je istaknuo i da će Lendrić sutra definitivno početi od prve minute te da se Radinović u potpunosti oporavio.

Utakmica je na rasporedu sutra s početkom od 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije