Slavko Petrović: Sedam golova je teško postići i omladincima

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Sedam golova je teško postići i omladincima
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Fudbalskim klubom Metalleghe na stadionu Grbavica.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio šef stručnog štaba Slavko Petrović

"Jučerašnja Kup utakmica pokazala je da možemo. Mislim da smo ozbiljno ušli u tu utakmicu, tražio sam od ekipe da prezentacija Željezničara bude na vrhunskom nivou, kako dolikuje ovom imenu. Protivnik se jučer ništa nije pitao, postigli smo sedam golova iz dobrih akcija i iz prekida i možemo biti zadovoljni. Čak i da se odigra utakmica protiv naših omladinaca, teško je postići sedam golova. Vratili smo samopouzdanja i postajemo ekipa koja se navikava da pobjeđuje. Napravili smo neki niz pobjeda i želimo novu pobjedu. Mislim da će ekipa u ovoj utakmica pokazati najbolje lice u prvenstvenim utakmicama."

"Znamo šta nas čeka. Ekipa Metalleghea mi je poznata. To je ekipa koja bolje igra na strani nego kući. Imaju i dvije značajne pobjede. To je ekipa koja daje mnogo golova na strani i koja iz defanzive strahovito brzo uđe u ofanzivu. Jučer su čuvali igrače za Željezničar i to je za njih presedan utakmica i ako izgube u problemu su. No i za nas je ta utakmica od velikog značaja. Pobjeda bi nam jako dobro došla. Poslije toga nas čekaju dva teška gostovanja, protiv Radnika i Sarajeva. Bodovi u nedjelju bi nam pomogli da budemo rasterećeniji."

"Stanje u ekipi se nije rapidno promijenilo. Križman je danas kroz hodanje napravio prve korake danas. Imao je nekoliko stvari koje je trebao da odradi i to je uspio. Napravili smo mali slalom za njega, on još ima bolove, ali mi pokušavamo da ga osposobimo iako su šanse male. U odnosu na ono od prije nekoliko dana, kada je predlagano da se stavi gips deset dana, što smo odbili, situacija je dosta bolja, tako da postoji minimalna šansa. Siniša Stevanović je danas napravio prve korake i sutra ćemo znati hoće li biti teoretske šanse za njega da bude u sastavu. Jahić sigurno neće biti u konkurenciju za ovu utakmicu. Ništa se nije promijenilo, jer smo jučer dobili i neke nove povrede. Jučer smo imali nekoliko igrača od početka i vidjelo se da smo ne samo dobro ušli u utakmicu, nego da je utakmica odrađena dobro. Pored mene sjedi Radinović, kojem je falilo kontinuiteta. On je jučer odigrao jako dobro i bit će u budućnosti igrač na kojeg se ozbiljno računa."

"Ta utakmica je poslužila i da vidimo neke mlade igrače, kao što je Beširević. Trening je trening i nema stresa na njemu. Dečko je dobro odradio utakmicu, u kojoj je igrao 32 minute. Jučer je i Beganović pokazao da može dosta pokazati na poziciji na kojoj je igrao i vidi se njegova velika želja. Vidjelo se u tih 45 minuta da i na njega možemo računati. To je igrač koji radi za ekipu. Osmanković još malo djeluje iscrpljeno, ali je svojih 20 minuta odradio solidno. Žerića još nisam vidio i žao mi je što ga nisam vidio jučer. O njemu sam mnogo čuo, ali nemam pravu sliku o njemu."

"Što se tiče Metalleghea, sigurno ćemo respektovati tu ekipu, ali nećemo se plašiti. Od prve minute moramo pokazati da imamo mnogo veću želju za tri boda od njih. Njihove kontre su savršene, imaju jako brzog igrača u napadu kojeg moramo zaustaviti. To je uspjelo Radniku i tada je zasluženo slavio s 2:1. Ja sam optimista i vjerujem u ovu ekipu. Nadam se da će tri boda ostati ovdje i dati pečat za nastavak prvenstva."

"Ja kao trener moram imati strpljenja s povrijeđenim igračima. Ne mogu očekivati da se oni spreme za sedam dana. Protiv Brotnja sam vidio da na Beganovića mogu računati na nekoliko pozicija. Stevo Nikolić ima problema s patelom i sada neće biti u igračkom kadru. S Beganovićem imamo sada dodatnu širinu. Kod nas je u timu najveća konkurencija na zadnjem veznom. Imamo Radinovića, Blagojevića, Markovića, Šećerovića. Nisam bio zadovoljan igrom Bekrića na prethodnim utakmicama. Zato sam dao priliku Radinoviću da igra na toj poziciji. Ekipa traži homogenost. Imamo sitne varijacije, a rekao sam igračima pred utakmicu s Brotnjom da neki mogu da uđu u prvih 11, a neki da mogu i ispasti. Rekao sam danas igračima šta mislim o njihovom nastupu. Treninzi su žešći i ja volim da treniram onako kako igram. Sada treba i vremena igračima da se oporave. Ima igrača koji su skinuli šest kilograma. Moraju se i od toga oporaviti."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije