Sarajevo slavilo protiv Bratstva u 1/16 finala Kupa BiH

Radiosarajevo.ba
Sarajevo slavilo protiv Bratstva u 1/16 finala Kupa BiH
Fudbalski klub Sarajevo danas je na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostilo Bratstvo u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat je glasio 2:0.

Prvu šansu su imali gosti već u trećoj minuti. Anđušić je izgubio loptu u kaznenom prostoru, do nje dolazi Ikanović i šutira, ali direktno u dobro postavljenog Adilovića. U 11. minuti šansa na drugoj strani. Balić je bio najviši u skoku nakon centaršuta iz slobodnog udarca, ali lopta nakon šuta odlazi pored gola.

Tri minute nakon toga Rustemović šutira s vrha kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored gola. Ćetković je šutirao u 20. minuti nakon prodora po desnoj strani, no okliznuo se pa nije uspio u svojoj namjeri te je golman gostiju lako odbranio.

Ipak, samo dvije minute nakon toga Bordo tim dolazi u vodstvo. Defanzivac Bratstva je zakucao loptu u svoju mrežu iako oko njega nije bio niti jedan igrač Sarajeva.

Moglo je biti 2:0 za Sarajevo u 30. minuti, ali Anđušić nije uspio pogoditi mrežu gostiju sa samo nekoliko metara - pogodio je golmana. Pet minuta kasnije je u sličnoj poziciji bio Amer Bekić, a on je loptu poslao pored gola.

Do kraja prvog dijela nije bilo previše šansi pa je rezultat na pauzi glasio 1:0.

U 50. minuti sjajan šut Rustemovića s 30 metara, ali odlično je odbranio golman gostiju Mustafić. U 57. minuti Anđušić odlično šutira s 20 metara iskosa, ali Mustafić još jednom brani i spašava svoj tim. U 64. minuti tri vezana šuta fudbalera Sarajeva. Šutirali su Bekić, Hebibović i Anđušić, ali danas maestralni Mustafić je odbranio u dva navrata, a jednom je odlično reagovala odbrana Bratstva.

U 72. minuti velika šanse za goste. Kadić je odlično skočio nakon kornera i šutirao s 12 metara, ali Sarajevo je spasila stativa. Sarajevo je na 2:0 povislio u 88. minuti susreta, a pogodio je Nermin Crnkić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije